Sitowise ei tarjonnut kummoisia pikavoittoja pörssissä

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Sitowise aloitti taipaleensa Helsingin pörssissä torstaina 25. maaliskuuta.

Yhtiön osakkeen ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä pörssin prelistalla päätöskurssiksi muodostui 8,21 euroa, joka on vaivaiset 0,1 prosenttia enemmän kuin yleisö- ja instituutioannin 8,20 euron merkintähinta. Korkeimmillaan yhtiön osakekurssi kävi päivän aikana 8,50 eurossa ja alimmillaan 8,20 eurossa.

Sitowise keskeytti listautumisantinsa maanantaina 22. maaliskuuta moninkertaisen ylimerkinnän vuoksi. Ylimerkinnän takia yleisöannissa tehdyt merkinnät hyväksyttiin kokonaan 100 osakkeen määrään saakka ja sen ylittävältä määrältä noin 7,1 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Listautumisanti oli erittäin suosittu myös Sitowisen henkilöstön keskuudessa, sillä yli 800 yhtiön työntekijää merkkasi osakkeita. Listautumisen jälkeen yli puolet reilun 1900 hengen henkilöstöstä on myös yhtiön omistajia. Tästä suosiosta johtuen yhtiö päättikin yli tuplata henkilöstöannissa tarjolla olleiden uusien osakkeiden määrän alkuperäisestä suunnitelmasta. Sen ansiosta henkilöstöannissa tehdyt merkinnät hyväksyttiin kokonaisuudessaan. Normaaliin tapaan henkilöstö sai merkata osakkeita yleisöä ja instituutiota halvemmalla hinnalla. Henkilöstöannissa osakkeen merkintähinta oli 7,38 euroa.

Heti listautumisannin jälkeen yhtiöllä oli yli 9000 osakkeenomistajaa. Tämä määrä alkoi luonnollisesti elää heti sen jälkeen, kun kaupankäynti pörssissä alkoi. Koska yleisöannissa osakkeita merkinneet saivat ylimerkinnän takia osakkeita melko pienen määrän, osakkaiden määrän voi olettaa pienenevän. Osa osakkaista myy kaikki osakkeensa ja osa haluaa kasvattaa saamaansa osakemäärää.

(Juttua on korjattu kello 17.45 siten, että osakevaihtoa koskeva osa tekstistä on poistettu)

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise ei tarjonnut kummoisia pikavoittoja pörssissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat