Kokeile kuukausi maksutta

Sitowisestä tulee lähes 300 miljoonan euron yhtiö

Osakkeen merkintähinta on 8,20 euroa osakkeelta. Annin ankkurisijoittajina on joukko rahastoja.

Sitowisen toimitusjohtaja Pekka Eloholma Kuva: Mikko Mäntyniemi

Pörssiin listautuva Sitowise pyrkii keräämään listautumisannilla noin 75 miljoonan euron bruttovarat. Yhtiö laskee liikkeeseen 9 176 341 uutta osaketta. Uusien osakkeiden liikkeelle laskemisen lisäksi joukko Sitowisen nykyisiä osakkeenomistajia tarjoaa ostettavaksi enintään 7 881 994 olemassa olevaa osaketta. Myyntiosakkeet vastaavat noin 22,4 prosenttia yhtiön osakkeista, jos lisäosakeoptiota ei käytetä ja 29,7 prosenttia, jos optio käytetään kokonaisuudessaan. Sitowisen suurin omistaja on tällä hetkellä pääomasijoittaja Interan rahasto.

Interan odotetaan antavan Carnegie Investement Bankille sekä Danske Bankille option ostaa 30 päivän ajan kaupankäynnin alkamisesta enintään 2 558 750 lisäosaketta ylikysyntätilanteiden kattamiseksi.

Sitowisen listautumisanti koostuu kolmesta osasta. Instituutioannissa tarjotaan enintään 18 317 085 osaketta institutionaalisille sijoittajille. Yleisöannissa tarjotaan alustavasti enintään 1 000 000 osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille. Henkilöstöannissa tarjotaan yhtiön ja sen tytäryhtiöiden henkilöstön merkittäviksi alustavasti enintään 300 000 uutta osaketta. Mahdollisissa ylikysyntätilanteissa henkilöstöannissa tarjotaan enintään 700 000 ylimääräistä uutta osaketta.

Listautumisannin merkintähinta on 8,20 euroa osakkeelta.  Henkilöstöannissa merkintähinta on 10 prosenttia alhaisempi eli 7,38 euroa osakkeelta. Merkintähinnan mukaan laskettuna yhtiön markkina-arvo olisi noin 288 miljoonaa euroa.

Listautumisannin ankkurisijoittajina on joukko rahastoja. Capital World Investorsin hallinnoimat rahastot ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita 15 miljoonalla Yhdysvaltojen dollarilla, Didner & Gerge Fonder 12 miljoonalla eurolla, Evli-Rahastoyhtiö Oy 12 miljoonalla eurolla, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 14 miljoonalla eurolla, Lannebo Fonder AB 15 miljoonalla eurolla ja Paradigm Capital Value Fund 10 miljoonalla eurolla.

Sitowisen osakkeiden merkintäaika alkaa tänään ja sen odotetaan päättyvän ensi viikon tiistaina. Kaupankäynnin odotetaan alkavan Nasdaq Helsingin prelistalla 26.3. ja varsinaisella pörssilistalla 30.3.2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowisestä tulee lähes 300 miljoonan euron yhtiö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat