Kokeile kuukausi maksutta

YIT nimitti tohtorin johtoryhmäänsä

YIT:n hallitus on tehnyt nimityksen uudeksi Kiinteistöt-segmentin johtajaksi.

Kauppatieteiden tohtori Ilkka Tomperi (45) siirtyy Kiinteistöt-segmentin johtajaksi ja YIT:n johtoryhmän jäseneksi elokuun alusta alkaen. Tällä hetkellä Tomperi työskentelee kiinteistösijoituksista vastaavana johtajana työeläkeyhtiö Varmassa. Ennen Varmaa hän on työskennellyt muun muassa Capmanin, Franklin Templeton Investmentin ja Valtion eläkerahaston palveluksessa.

”Ilkka Tomperilla on erinomainen kokemus kiinteistökehityksestä ja kiinteistösijoitussalkkujen menestyksellisestä hallinnoinnista. Olen varma, että hänen johdollaan tulemme merkittävästi kehittämään Kiinteistöt-liiketoimintaa eteenpäin”, toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoo tiedotteessa.

”Olen todella innoissani uudesta tehtävästäni YIT:ssä. Rakentamisen lisäksi yhtiö painottaa strategiassaan kiinteistö- ja palveluliiketoiminnan kasvattamista, ja se on ottanut aktiivisen roolin kestävien kaupunkiympäristöjen kehittäjänä mutta myös kiinteistösijoittajana. On hieno mahdollisuus päästä johtamaan ja kehittämään Kiinteistöt-segmenttiä tässä tilanteessa”, Tomperi sanoo.

Moilasen mukaan YIT haluaa luoda enemmän arvoa kasvattamalla omaperusteisten ja elinkaarihankkeiden osuutta projektisalkustaan. Kiinteistöjen omistaminen ja palveluliiketoiminta ovat osa yhtiön liiketoimintamallia: YIT:n osaomistus mahdollistaa isojen kaupallisten kehityshankkeiden käynnistymisen ja onnistuneen läpiviennin, palvelut puolestaan parantavat kiinteistöjen tuottoja kasvattaen samalla kiinteistöjen arvoa.

YIT:n Kiinteistöt-segmentin aiempi johtaja Esa Neuvonen ilmoitti joulukuussa siirtyvänsä Pohjola Rakennuksen toimitusjohtajaksi. Sen jälkeen Timo Lehmus on toiminut segmentin väliaikaisena johtajana. Hän jatkaa tehtävässä heinäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän jatkaa tehtäväänsä segmentin kehittämisestä vastaavana johtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT nimitti tohtorin johtoryhmäänsä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat