Sähköautojen latausinfran avustukseen tulossa lisävaroja – syynä suuri kiinnostus

Avustus on herättänyt ympäristöministeriön mukaan runsaasti kiinnostusta.

Sähköautojen latausinfra-avustus kiinnostaa. Kuva: Kimmo Taskinen/HS

Kestävän kasvun ohjelmassa EU:n elpymisvaroista esitetään latausinfra-avustukseen 20 miljoonan euron lisäystä. SIitä 17 miljoonaa euroa kohdentuisi asuinrakennusten ja 3 miljoonaa euroa yritysrakennusten sähköautojen latausinfraan.

Vuoden kolmannessa lisätalousarviossa avustukseen esitetään tälle vuodelle 7,5 miljoonaa euroa.

Avustusta on myönnetty asuinkiinteistöjen latausinfraan vuodesta 2018 lähtien. Työpaikkapysäköinnin latausinfraa varten se tulee haettavaksi suunnitelmien mukaan vuonna 2022.

”Asuinrakennusten sähköautojen latausinfra-avustus on vetänyt erinomaisesti, ja on upeaa, että se saa nyt kaivattuja lisävaroja. Ensi vuonna tuki laajenee myös yrityksille. Kattava latausinfra on välttämätön liikenteen sähköistymiselle”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo tiedotteessa.

Tuettujen latausvalmiuksen kokonaismäärän arvioidaan ylittävän 20 000 kappaletta, kun huomioidaan myös nyt esitetyt lisämäärärahat.

Avustukset myöntävälle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle on saapunut tänä vuonna jo yli 420 hakemusta, joihin aikaisemmin kuluvalle vuodelle varatut 5,5 miljoonaa euroa on käytännössä sidottu.

ARA myöntää avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin.

Avustuksen määrä on nykyisin 35 prosenttia tai 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköautojen latausinfran avustukseen tulossa lisävaroja – syynä suuri kiinnostus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat