Kokeile kuukausi maksutta

Siuntio kaavoittaa kerrostaloja liki tuhannelle asukkaalle – kaksiot eivät kiinnostaneet, nyt halutaan isompia asuntoja

Siuntio on kaavoittanut radanvarteen parikymmentä kerrostaloa. Ensimmäiseen aseman läheisyyteen valmistuvaan kohteeseen saatiin ennätysmäärä hakijoita.

Siuntio kaavoittaa uutta asumista noin tuhannelle asukkaalle radan välittömään läheisyyteen. Ensimmäisenä valmistuu Asuntosäätiön kaksi kohdetta. Kuva: Siuntion kunta
Kuuntele juttu

Länsiuusimaalainen rantaradan varrella sijaitseva Siuntion kunta houkuttelee nyt paljon uusia asukkaita. Omakotitontteihin on kohdistunut ennätyksellinen kiinnostus. Siuntioon muutetaan nyt kunnan ulkopuolelta, sillä peräti puolet juuri valmistuvien asuntojen hakijoista asuu muualla.

Elokuun lopussa Siuntion aseman edustalla valmistuu Asuntosäätiön kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä viisikymmentä vuokra-asuntoa. Asuntosäätiöllä oli keväällä kolmen viikon mittainen haku uusiin taloihin, ja hakijoita tuli kaikkiin asuntoihin.

”Emme tienneet, mitä odottaa. Yleensä rakennamme paikkoihin, joissa on paljon asutusta, ja usein meillä on siellä jo kohteita. Siuntiota ei voinut verrata mihinkään. Olemme tyytyväisiä” , Asuntosäätiön myyntijohtaja Tom Salomonson kertoo tiedotteessa.

Salomonson uskoo, että talojen sijainnilla on suuri vaikutus kiinnostukseen.

”Kun rakentaa radan varteen, kysyntä on aivan jotain muuta kuin jos autolla joutuu siirtymään.”

Siuntio on kaavoittanut aseman välittömään läheisyyteen kerrostalo-alueen, jolla on vielä 12 vapaata tonttia. Osalle tonteista voi rakentaa kaksi kerrostaloa.

Siuntion kaavoituspäällikkö Timo Onnela laskee, että alueelle voi rakentaa vielä parikymmentä kerrostaloa. Alueelle arviodaan mahtuvan yhteensä noin tuhat asukasta.

”Katuverkostoa ja kunnallistekniikkaa voidaan rakentaa nopeasti tarpeen mukaan”, Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa sanoo.

Kaavan mukaan aivan radan viereen voi rakentaa nelikerroksisia taloja. Vuoden päästä valmistuvaa sivistys- ja hyvinvointikampusta päin siirryttäessä kerrosmäärä pienenee. Lähimmäksi kampusta voi rakentaa kaksikerroksisia taloja.

Siuntion kunta on aloittamassa kerrostalotonttien markkinoinnin.

”Kahden kerrostalon rakentaminen vuodessa olisi hyvä vauhti”, Isotupa arvioi.

Puolet hakijoista muualta

Asuntosäätiön kohteessa neljän huoneen ja keittiön asunnot olivat kysytyimpiä, kaksiot vähiten kysyttyjä. Asunnonhakijoiden mukaan Siuntiossa on vähän neljän huoneen asuntoja.

”Jos nyt alkaisimme rakentaa, suunnittelisimme enemmän isoja asuntoja”, Salomonson toteaa.

Talojen valmistuminen tietää Siuntiolle väestönkasvua. Puolet asunnonhakijoista asuu muualla kuin Siuntiossa.

”Heistä noin puolet ilmoitti olevansa vanhoja siuntiolaisia, jotka eivät ole löytäneet sopivaa asuntoa Siuntiosta”, Salomonson kertoo.

Osa muualla asuvista haluaa muuttaa Siuntioon ollakseen lähellä iäkkäitä vanhempiaan, jotkut taas haluavat asua lähellä lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Myös uusi sivistys- ja hyvinvointikampus houkuttelee muuttamaan Siuntioon.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siuntio kaavoittaa kerrostaloja liki tuhannelle asukkaalle – kaksiot eivät kiinnostaneet, nyt halutaan isompia asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat