Asuntosäätiölle lähes 150 uutta asuntoa Espooseen ja Siuntioon

Siuntioon valmistuu 50 vuokra-asuntoa syksyllä. Espoon kohteet ovat asumisoikeusasuntoja.

Tapiolan Tuuliniittyyn rakennetaan puukerrostalo, jossa on 44 asumisoikeusasuntoa ja pihasauna.

Siuntion rautatieaseman kupeeseen valmistuu syksyllä kaksi Asuntosäätiön nelikerroksista kohdetta, joissa on yhteensä 50 vuokra-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöstä neliöön ja niiden asukasvalinnat perustuvat hakijoiden asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin. Hankkeen urakoitsijana toimii TNRak Oy ja suunnittelusta on vastannut Casagrande Oy Arkkitehdit Insinöörit.

Tapiolan Tuuliniittyyn puolestaan valmistuu 4–5-kerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 44 asumisoikeusasuntoa yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin. Muutama asunnoista on kaksikerroksisia. Kohteessa on lisäksi yhteinen pihasauna.

Ekologiseen puurakentamiseen painottuva Tuuliniitty sijaitsee Tapiolan keskustan tuntumassa. Alueelle valmistuu koteja yhteensä noin 500 asukkaalle. Myös Asuntosäätiön Tuuliniitty 11 -kohteen urakoitsijana toimii TNRak ja suunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit oy.

Lisäksi Asuntosäätiö on aloittanut 52 asumisoikeusasunnon rakennuttamisen Espoon Karakallioon. Ensi vuoden lopulla valmistuvan kerrostalokohteen rakentaa NCC. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin, ja rakennus lämmitetään maalämmöllä. Sille haetaan pohjoismaista Joutsenmerkki-ympäristömerkkiä.

”Haluamme osoittaa tällä hankkeella, että kohtuuhintaisessakin rakentamisessa hiilijalanjälkeä voidaan pienentää hyvällä suunnittelulla”, Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosäätiölle lähes 150 uutta asuntoa Espooseen ja Siuntioon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat