Sponda: Toimitilojen kysyntä on virkistynyt

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda kertoo toimitilojensa kysynnän olevan toipumassa pandemian aiheuttaman hiljaiselon jälkeen.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Citycenter kuuluu Spondan kiinteistöihin. Kuva: Tomi Parkkonen / Sponda

Yhtiö on allekirjoittanut viime kuukausina useita uusia toimisto- ja liiketilojen vuokrasopimuksia, ja lisäksi lukuisia neuvotteluja on käynnissä.

Kasvanut kysyntä kohdistuu erityisesti Helsingin keskustan toimisto- ja kauppakeskustiloihin. Tämä näkyy esimerkiksi Spondan Citycenter-toimisto- ja liiketilakeskittymässä, johon on solmittu viimeisten kahden kuukauden aikana useita vuokrasopimuksia. Pinta-alaltaan 46720 neliömetrin Citycenter sijaitsee aivan Helsingin ytimessä, päärautatieasemaa vastapäätä Keskuskadulla.

”Vuokraustoiminnan virkistyminen viime kuukausien aikana osoittaa, että Helsingin keskusta on vetovoimainen. Pandemia-tilanteen tasaantuessa eri toimialojen yritykset ovat jälleen valmiita tekemään vuokrasopimuksia toimitiloista”, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal sanoo tiedotteessa.

Uusia tulijoita Citycenteriin ovat muun muassa Kustannus oy Duodecim ja verkkosivuanalytiikkapalveluita tarjoava Leadfeeder. Näistä Leadfeeder muuttaa uusiin toimistotiloihinsa kuluvan vuoden lopulla ja Duodecim syksyllä 2022.

”Kustantajana ja sisällöntuottajaorganisaationa meille on olennaista, että eri puolilta maata saapuvat asiantuntijat voivat helposti tulla toimistoomme kokouksiin”, Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen kertoo.

”Keskeinen sijainti kaupungin ytimessä helpottaa myös kansainvälisten työntekijöiden ja sidosryhmien vierailua toimistolla”, Leadfeederin toimitusjohtaja Pekka Koskinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sponda: Toimitilojen kysyntä on virkistynyt”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat