Kokeile kuukausi maksutta

NRC Groupille Oulun ratapiha-urakka – laitetilat rakentaa GRK

Turvalaitteet otetaan vaiheittain käyttöön vuoden 2023 aikana, ja hanke valmistuu kokonaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Oulun ratapihan turvalaitejärjestelmien ulkolaiteurakoitsijaksi on valittu NRC Group Finland. Urakka sisältää opastimien, turvalaitekaappien, kaapeleiden ja junakulunvalvonnan elementtien asentamisen.

Väyläviraston hankkeessa nykyaikaistetaan suurin osa Oulun ratapihan turvalaitejärjestelmistä ja tehdään pieniä muutoksia ratapihan raiteistoon. Lisäksi Oulun ratapihalla rakennetaan turvalaitejärjestelmälle uudet laitetilat ja johtotiet sekä parannetaan radan päällysrakennetta.

Laitetilat rakentaa GRK ja turvalaitejärjestelmän toimittaa Siemens Mobility. Rakennuttajakonsulttina on Ramboll CM.

Uudet turvalaitteet parantavat turvallisuutta ja mahdollistavat eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän eli ERTMS-järjestelmän käyttöönoton. Järjestelmä yhtenäistää koko Euroopan rautatieliikenteen ohjauksen. Lisäksi turvalaitteiden uusiminen vähentää merkittävästi ratapihojen korjausvelkaa. ​

Turvalaitteet otetaan vaiheittain käyttöön vuoden 2023 aikana, ja hanke valmistuu kokonaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Hanke maksaa 35 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NRC Groupille Oulun ratapiha-urakka – laitetilat rakentaa GRK”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat