Constikin tiukentaa lähetettyjen työntekijöiden työlupakäytäntöjä – YIT linjasi samoin jo aiemmin

Consti vaatii jatkossa Suomen valtion myöntämän työnteko-oikeuden EU-/ETA-maiden ja Sveitsin ulkopuolisilta, lähetetyiltä työntekijöiltä.

Korjausrakentamista riittää erityisesti pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa taloyhtiömarkkina seisoo koronan vuoksi.

Käytäntö astuu voimaan uusissa sopimuksissa lokakuun alusta alkaen.

Yhtiö kertoo päätyneensä uuteen linjaukseen, koska kyseisiä työntekijöitä koskeva lainsäädäntö on maiden rajat ylittävää, mistä johtuen sääntöjen tulkinta ei ole täysin yksiselitteistä.

Uudella linjauksella Consti kertoo haluavansa varmistaa, että työlupakäytännöt ovat sen työmailla yksiselitteisesti tulkittavissa.

EU- ja ETA-alueen sekä Sveitsin ulkopuolelta tulevat henkilöt voivat edelleen työskennellä Constin työmailla Suomen valtion myöntämällä työnteko-oikeudella.

Rakennusliitto kertoi tiistaina 21. syyskuuta, että Lauttasaaren ala-asteen peruskorjaustyömaalta Helsingissä löytyi liiton toimitsijoiden tarkastuskäynnillä seitsemän työnteko-oikeudetonta valkovenäläistä muuraria. Työmaan henkilövahvuus on noin 80. Työmaan pääurakoitsija on Consti Korjausrakentaminen oy. Tässä Rakennuslehden jutussa kerrotaan asiasta.

Constin nyt tekemä linjaus vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin  YIT:n 9. syyskuuta tekemää linjausta. Sen mukaan YIT edellyttää lokakuun alusta lähtien EU-/ETA-maiden ja Sveitsin ulkopuolelta lähetetyiltä työntekijöiltä Suomen myöntämää oleskelulupaa ja siihen liittyvää työnteko-oikeutta. Tästä YIT:n linjauksesta kerrotaan tässä jutussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constikin tiukentaa lähetettyjen työntekijöiden työlupakäytäntöjä – YIT linjasi samoin jo aiemmin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat