Imatra ottamassa kustannusnousun takia vuoden aikalisän urheilutalohankkeessa – kustannusarvio noussut miljoonilla lyhyessä ajassa

Imatran uuden urheilutalon ohjausryhmä esittää, että puukiinteistön suunnitteluun otetaan vuoden aikalisä.

Mallinnuskuva Imatralle suunnitellusta urheiluhallista.

Alun perin kaupunginvaltuuston päätös rakentamisesta oli tarkoitus tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

”Tavoitteemme voisi olla, että suunnitelmat ovat valmiina päätöksentekoon syksyllä 2022”, ohjausryhmän ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen sanoo tiedotteessa. Aikalisä merkitsee sitä, että urheilutalo valmistuu aikaisintaan vuoden 2023 lopulla.

Jatkoaika tarvittaisiin siksi, että yleiset rakennuskustannukset ovat nousseet nopeasti. Kustannusarvio on kasvanut hintavaihteluiden vuoksi lyhyessä ajassa muutamia miljoonia euroja. ”Nyt olisi järkevämpää odottaa taloudellisen tilanteen vakautumista.”

Suunnittelua tarkennetaan vuoden aikana ja paikkakunnan urheiluseuroja kuullaan käyttötarpeista lisää.

Ohjausryhmä on yksimielinen siitä, että uusi urheilutalo tulee olemaan kaksilaivainen. Tässä vaihtoehdossa harjoittelupaikkojen määrä lisääntyy nykyiseen verrattuna. Kaksilaivaisuuden merkittävä etu on toinen iso sali. Se mahdollistaa useamman lajin turnauksen samanaikaisesti sekä suurten tapahtumien toteuttamisen.

Urheilutalo on suunnitteilla Ukonniemeen jäähallin viereen. Näiden kahden kiinteistön väliin on kaavailtu yhteistä ravintolatilaa.

Nykyinen urheilutalo on täyden peruskorjauksen tarpeessa eikä enää vastaa nykypäivän lajitarpeita. Talossa on ollut muun muassa ilmanlaatuongelmia ja muita kuntoon liittyviä ongelmia.

”Meillä on vahva tahtotila rakentaa uusi, puurakenteinen urheilutalo.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Imatra ottamassa kustannusnousun takia vuoden aikalisän urheilutalohankkeessa – kustannusarvio noussut miljoonilla lyhyessä ajassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat