Kokeile kuukausi maksutta

SRV ja Espoo allekirjoittivat yli 40 miljoonan euron sopimuksen suurlukion rakentamisesta

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen rakentamisesta Espooseen.

Matinkylän lukio kasvoi kehitysvaiheessa porrasmaisesti yhdellä kerroksella. Kuva: Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehdit, SRV

Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41,5 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus on noin 37,5 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt alkavat marras-joulukuun aikana. Uusi koulu valmistuu loppuvuodesta 2023.

Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle nousevaan uudisrakennukseen syntyy tilat noin 900 lukio-opiskelijalle ja rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi kilpailutoiminnan mahdollistavan urheiluhallin.

Hankkeen suunnittelu alkoi lokakuussa 2020 kehitysvaiheella, jota päätettiin jatkaa vuoden mittaiseksi. Alkuperäistä suunnitelmaa on kehitetty kehitysvaiheen aikana siten, että urheiluhallin ympärille kiertynyt alun perin nelikerroksinen kouluosa sijoittuu nyt urheiluhallin viereen viiteen kerrokseen, jolloin rakennus muuttuu hahmoltaan porrastuvaksi. Toiminnallisuuden kehittämisen myötä myös tilatehokkuutta on parannettu.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty. Suurten ikkunoiden ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä.

Matinkylän lukioon rakennetaan luokkatilojen lisäksi muuntojoustavia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksissa eikä lukioissa. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi. Tiloja voidaan yhdistää helposti isompien opetusryhmien käyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV ja Espoo allekirjoittivat yli 40 miljoonan euron sopimuksen suurlukion rakentamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat