Kokeile kuukausi maksutta

Suurlukiohanke etenee Espoossa

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto näyttää vihreää valoa Matinkylään suunnitellulle suurelle Meri-Matin lukiolle.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto näyttää vihreää valoa Matinkylään suunnitellulle suurelle Meri-Matin lukiolle.

Jaosto ehdotti valtuustolle, että se hyväksyisi Meri-Matin lukion ja Keinumäen sairaalakoulun sivutoimipisteen hankesuunnitelman 45,7 miljoonan euron kattohintaan.

Matinkylän keskukseen metroaseman lähelle sijoittuvaan lukioon ja sairaalakouluun on suunniteltu opetustiloja vähintään 1 150 opiskelijalle, joista 25 sijoittuu sairaalakouluun. Tontille sijoittuu koulurakennus, piha, koulun liikuntakentät, huoltorakennus ja neljä liikuntaesteisten autopaikkaa.

Jaosto jätti pöydälle Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman lisätietoja varten. Hanketta on jouduttu suunnittelun kuluessa karsimaan 27 euron kattohinnan ja tontin asettamien reunaehtojen takia.

Meri-Matin ja Matinkylän uimahallin hankkeet toteutetaan rinnan toistensa ja Tynnyripuiston maanalaisen pysäköintilaitoksen kanssa, jolloin suunnittelun arvioitu alkamisaika on tammikuussa 2017 ja rakennukset valmistuvat kesäkuussa 2021.

Jaosto ehdotti lisäksi valtuustolle, että se hyväksyisi Leppävaaran koulukeskuksen ja ympärivuorokautisen päiväkodin eli Monikon hankesuunnitelman 42,5 miljoonan euron kattohintaan. Monikon peruskorjaus- ja uudisrakennushanke sisältää suomenkielisen yhtenäisen peruskoulun, ruotsinkielisen alakoulun, suomenkielisen päiväkodin ja ruotsinkielisen päiväkodin.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suurlukiohanke etenee Espoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat