Kokeile kuukausi maksutta

Viranomaiset hyväksyivät yrityskaupan – suomalaiskonserni myytiin Ruotsiin

Talotekniikkakonserni QMG (Quattro Mikenti Group) siirtyy pääomasijoitusyhtiö Klar Partnersin omistukseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja muut viranomaiset ovat hyväksyneet kesäkuussa solmitun yrityskaupan ja osapuolet ovat vahvistaneet sen.

Quattro Mikenti Group on tehnyt useita yrityskauppoja Suomessa ja laajentanut urakoinnista kiinteistöjen huoltotöihin.

Klar Partners omistaa kaupan jälkeen kaksi talotekniikkakonsernia Pohjoismaissa, sillä se osti viime keväänä Ruotsin johtaviin talotekniikkayrityksiin kuuluvan Sandbäckens Groupin. Nyt vahvistetun yrityskaupan jälkeen QMG ja Sandbäckens muodostavat yhdessä suuren pohjoismaisen talotekniikkakonsernin.

QMG:lla on noin 1 100 työntekijää ja se on 200 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen kolmanneksi suurin talotekniikka-alan yritys.

Sandbäckensin liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 800. Kumpikin yhtiö toimii hajautetusti eli niiden paikallisilla tytäryhtiöillä on merkittävä vastuu asiakkuuksista ja paikallisesta liiketoiminnasta.

Sandbäckens Groupin ja syntyneen uuden pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja on Mikael Matts. Kimmo Liukkonen jatkaa QMG:n toimitusjohtajana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viranomaiset hyväksyivät yrityskaupan – suomalaiskonserni myytiin Ruotsiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat