Kokeile kuukausi maksutta

Klaukkalantien liikenteenhallinta käyttöön huomenna – rakennustöistä vastasi Normiopaste

Järjestelmän toteuttamisen lopulliset kustannukset olivat noin 3,5 miljoonaa euroa.

Järjestelmä välittää Fintrafficin tieliikennekeskukselle reaaliaikaista tietoa liikennemääristä sekä keliolosuhteista. Mikäli olosuhteet huononevat merkittävästi, ehdottaa järjestelmä muutoksia nopeusrajoituksiin. (Kuva: Väylävirasto)

Osana Klaukkalan ohikulkutie -hanketta toteutettu liikenteenhallintajärjestelmän laajennus valtatie 3:lle on valmistunut, ja se otetaan käyttöön tiistaina 2. marraskuuta.

Järjestelmä ulottuu Klaukkalan eritasoliittymästä Nurmijärven kirkonkylän liittymään ja osittain myös Klaukkalan kehätielle. Uutta järjestelmää on rakennettu noin yhdeksän kilometrin matkalle.

Järjestelmän rakennustyöt ja laiteasennukset saatiin valmiiksi kesällä, mutta niitä on testattu syksyn ajan.

“Urakkaan kuuluvat maanrakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2020, mutta luminen talvi laittoi työt hetkellisesti tauolle. Siitä huolimatta rakentaminen onnistui aikataulussa, ja hanke oli kokonaisuudessaan onnistunut”, toteaa rakennustöistä vastannut projektijohtaja Pentti Haavisto Normiopaste oy:sta.

Liikenteenhallintajärjestelmä koostuu vaihtuvista nopeusrajoitusmerkeistä, tiedotusopasteista, varoitusmerkeistä sekä sään ja liikenteen mittauslaitteista. Hämeenlinnanväylän liikenteenhallintajärjestelmä alkaa hieman Kehä III:n eteläpuolelta.

Järjestelmän toteuttamisen lopulliset kustannukset olivat noin 3,5 miljoonaa euroa. Hankkeesta vastasi Väylävirasto yhdessä Nurmijärven kunnan sekä Fintraffic Tien kanssa. Rakennustyöt toteutti Normiopaste.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Klaukkalantien liikenteenhallinta käyttöön huomenna – rakennustöistä vastasi Normiopaste”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat