Kokeile kuukausi maksutta

Solwers kasvaa vauhdilla – osti Lukkaroinen Arkkitehdit

Solwers on tehnyt viime aikoina ahkerasti yrityskauppoja.

Kuvaa Lukkaroinen Arkkitehtien tiloista. Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit
Kuuntele juttu

Solwers oyj ja Lukkaroinen Arkkitehdit oy:n osakkeenomistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Lukkaroinen Arkkitehtien koko osakekanta siirtyy Solwersin omistukseen.

Kauppa astuu voimaan välittömästi. Kauppahinta koostuu 4 miljoonan euron kiinteän osuuden lisäksi ehdollisesta Lukkaroinen Arkkitehtien vuosien 2022–2024 tuloskehitykseen sidotusta lisäkauppahinnasta.

Kauppahinnan kiinteästä osuudesta kolme miljoonaa euroa suoritetaan käteisvastikkeella ja yksi miljoona euroa Solwersin uusilla osakkeilla.

Tiedotteen mukaan yrityskauppa tukee Solwersin kasvustrategiaa ja vahvistaa asemaa arkkitehtipalvelujen tarjoajana.

Lukkaroinen Arkkitehdit on perustettu vuonna 1980. Se työllistää 77 henkilöä Oulussa ja Helsingissä. Yhtiön liikevaihto 2020 oli 6,0 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön ydinosaamista on arkkitehtisuunnittelu, johon sisältyy rakennus-, sisustus- ja maankäytön suunnittelu. Asiakkaita ovat pääasiassa julkiset organisaatiot ja rakennusyhtiöt.

”Lukkaroinen vahvistaa palvelutarjontaamme, ja kaupan myötä meille muodostuu yli sadan arkkitehdin tiimi, mikä mahdollistaa hyvinkin isojen projektien suunnittelun”, Solwers oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas toteaa.

”Lukkaroisen 40-vuotinen historia ja vakiintunut asema yhtenä Oulun seudun yhtenä suurimmista toimijoista sopii hyvin meidän arvomaailmaamme ja kriteereihimme. Myös yhtiön oikaistu tulos on koronavuosia lukuun ottamatta linjassa Solwersin keskipitkän aikavälin tavoitteiden kanssa, ja tilauskanta näyttää hyvältä.”

Lukkaroinen Arkkitehtien suunnittelutöitä ovat muun muassa palkittu Pudasjärven Hirsikampus, Hiukkavaaratalo, Kuopion Kaarisairaala sekä Salmisaaren liikuntakeskus Helsingissä.

Yritys jatkaa toimintaansa omalla nimellään ja henkilöstöllään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Solwers kasvaa vauhdilla – osti Lukkaroinen Arkkitehdit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat