Kokeile kuukausi maksutta

Solwers kasvoi rajusti yritysostojen tuella – uusia yrityskauppoja luvassa vielä tänä vuonna

Kesäkuussa Helsingin pörssiin listautuneen suunnitteluyhtiö Solwersin liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa 58 prosenttia vuoden takaisesta ja myös tulos kasvoi, mutta suhteellinen kannattavuus heikkeni.

Kesäkuussa Helsingin pörssiin listautuneen suunnitteluyhtiö Solwersin liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa 58 prosenttia vuoden takaisesta ja myös tulos kasvoi, mutta suhteellinen kannattavuus heikkeni.
Kuuntele juttu

Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 22,0 miljoonaan euroon pääosin yritysostoista johtuen. Samalla myös yhtiön oikaistu liiketulos 2,7 miljoonaan vertailujakson 1,9 miljoonasta. Liikevoittoprosentti kuitenkin 12,1:een 13,9:stä.

Solwers-yhtiöt kuvaa tilauskantaansa tällä hetkellä keskimäärin hyväksi. Muutama suurempi projekti on kuitenkin päättymässä, ja näiden projektien korvaaminen uusilla saattaa kestää ja vaikuttaa tilapäisesti yhtiön tulokseen.

”Tilauskantamme on pysynyt pääosin vakaana, joskin olemme joutuneet sopeuttamaan kapasiteettiamme muutamassa tytäryhtiössä tilapäisen työpulan tai viivästyneiden projektinaloitusten takia. Ruotsissa yhtiömme jatkoivat vahvaa tuloksentekoa alkuvuonna ja positiivinen suuntaus näyttää jatkuvan. Kahden vuonna 2019 hankitun poikkeuksellisen kannattavan yhtiön suhteellinen painoarvo tullee kuitenkin jatkossa vähenemään”, toimitusjohtaja Stefan Nyström sanoo tiedotteessa.

”Pandemian jatkuminen voi edelleen vaikuttaa jossain määrin haitallisesti Solwersin liiketoimintaan. Etenemme kuitenkin kasvustrategiamme mukaisesti vahvistamalla organisaation osaamista. Tavoittelemme myös 1–3 yritysoston toteutumista vielä tämän vuoden aikana, joista kahden yrityksen osalta olemme jo solmineet aiesopimukset. Toteutuessaan ne toisivat meille uutta osaamista, laajentaisivat palvelutarjontaamme sekä kasvattaisivat konsernin liikevaihtoa. Näiden kahden yrityksen yhteenlaskettu vuoden 2020 liikevaihto oli noin 5,2 miljoonaa euroa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Solwers kasvoi rajusti yritysostojen tuella – uusia yrityskauppoja luvassa vielä tänä vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat