NCC sai 130 miljoonan euron sairaalaurakan Oulusta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) on allekirjoittanut toteutusvaiheen allianssisopimuksen uuden sairaalan F-rakennuksen toteutuksesta päätoteuttaja NCC:n ja automaatiourakoitsija Siemensin kanssa.

Kuva: Tähti-Set oy, UKI Arkkitehdit oy ja Lukkaroinen Arkkitehdit oy

F-rakennus on kooltaan noin 33000 neliömetriä, ja rakennukseen tulee muun muassa laboratoriotiloja, sairaala-apteekki, kuvantamista, syöpätautien vuodeosastoja sekä syöpätautien poliklinikka.

F-rakennuksen suunnittelua on tehty kehitysvaiheessa noin vuoden verran. Rakennuslupa on juuri saatu, mutta toden teolla rakentamaan päästään tammikuussa 2022. Tällä hetkellä työmaalla tehdään jo hyvää vauhtia valmistelevia töitä. Rakennus valmistuu suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2025.

Nyt toteutusvaiheeseen siirtyvä F-rakennus käynnistää OYS2030-kehitysohjelman toisen vaiheen. Yhteistyö nyt valittujen allianssikumppanien kanssa on tuttua jo A-rakennuksen hankkeesta.

Koko toisen vaiheen tavoitekustannus on 358,2 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen allianssin tavoitekustannus on noin 171 miljoonaa euroa. NCC:n sopimuksen arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa.

NCC rakentaa parhaillaan myös OYS2030-ohjelman A-rakennusta, jonka ensimmäiset osat otetaan käyttöön syksyllä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC sai 130 miljoonan euron sairaalaurakan Oulusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat