Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslautakunta keskeytti padel-kenttien rakennustyöt Lappeenrannassa – rakennustarkastajan mielestä keskeytyspäätös oli lainvastainen

Lappeenrannan kaupungin rakennuslautakunta päätti kokouksessaan 1. joulukuuta keskeyttää toistaiseksi padel-kenttien rakennustyöt Kirkkoherranlahden rannassa, vaikka lautakunnan oli tarkoitus vain antaa lausunto hallinto-oikeudelle.

Kuva on Padel Clubilta Vantaan Tammistosta. Kuva: Antti Yrjönen / HS

Lautakunta päätti keskeytyksestä tiukan 4–3 päättyneen äänestyksen jälkeen. Perusteena töiden keskeyttämiseen on padel-kenttien ääni- ja valaistusasiat, jotka lautakunta haluaa antaa virallisten auktorisoitujen toimijoiden tutkittaviksi.

Lappeenrannan asukkaat ovat olleet jo hankkeen suunnitteluvaiheesta asti huolestuneita padel-kenttien aiheuttamista mahdollisista meluhaitoista. Varsinaisen valituksen hankkeesta tekivät Itä-Suomen hallinto-oikeuteen Lappeenrannan Omakotitaloyhdistys ry sekä yksi yksityishenkilö. Nyt hallinto-oikeus oli pyytänyt rakennuslautakunnalta lausuntoa rakentamisen täytäntöönpanoa koskevista valituksista. Jo aiemmin valittajien tekemää oikaisuvaatimusta tutkiessaan lautakunta oli kuitenkin katsonut, ettei valittajilla ole valitusoikeutta asiassa. Kumpikaan valittajista ei ole lautakunnan mukaan MRL:n tarkoittama naapuri.

Rakennuslautakunnan esittelijänä toiminut rakennustarkastaja Päivi Salminen jättikin lautakunnan nyt tekemästä päätöksestä eriävän mielipiteen. Hän oli esittänyt, että rakennuslautakunta antaisi hallinto-oikeudelle lausunnon, jossa kehotettaisiin jättämään koko valitus tutkimatta, koska valittajilla ei ole valitusoikeutta.

Salminen piti rakennuslautakunnan tekemää päätöstä jopa lainvastaisena. ”Kyseessä on lausunnon antaminen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle. Rakennuslautakunnalla ei ole mahdollisuutta tehdä asiassa tässä vaiheessa muuta kuin antaa lausunto hallinto-oikeudelle. Rakennuslautakunta ei voi tässä vaiheessa päättää esimerkiksi rakentamisen keskeyttämisestä, saati velvoittaa hallinto-oikeutta / luvan hakijaa tutkimaan ääni- ja valaistusasioita”, Salminen kirjoittaa pöytäkirjaan merkityssä eriävässä mielipiteessään.

Savonlinnalainen Jevet oy valittiin keväällä tarjouskilpailussa rakentamaan Kirkkoherranlahden rantaan kolme padel-ulkokenttää. Kenttien lisäksi alueelle on tulossa kahvio- ja vuokrauspisterakennelma. Vaikka työt nyt virallisesti keskeytettiin, kentät ovat lautakunnan pöytäkirjan mukaan jo lähes valmiita.

Asiasta kertoi ensin Yle Uutiset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslautakunta keskeytti padel-kenttien rakennustyöt Lappeenrannassa – rakennustarkastajan mielestä keskeytyspäätös oli lainvastainen”

Vastaa