Kokeile kuukausi maksutta

Solwers kävi taas yritysostoksilla länsinaapurissa – kaupan myötä yhtiö laajenee sähkö- ja automaatiotekniikkaan

Rakennusalan konsulttiyhtiö Solwers laajentaa yrityskaupalla palvelutarjontaansa sähkö- ja automaatiotekniikan alalle.

Kuuntele juttu

Solwersin ruotsalainen tytäryhtiö Solwers Sweden on 20. joulukuuta allekirjoittanut sopimuksen ruotsalaisen Exectric ab:nkanssa ELE Engineering ab:n koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupan on suunniteltu toteutuvan 30.12.2021 edellyttäen, että tietyt yrityskaupan täytäntöönpanoehdot toteutuvat. Solwersin johto pitää kaupan toteutumista todennäköisenä.

Vuonna 1984 perustettu ELE on kokonaisvaltaisten sähkö- ja automaatioratkaisujen suunnitteluun keskittynyt yritys. Asiakkaita ovat teollisuus- ja energiayhtiöiden ohella julkiset organisaatiot ja rakennusyhtiöt. ELEn palveluksessa työskentelee 76 henkeä, ja sillä on toimistot Västeråsissa, Borlängessä ja Sundsvallissa. ELEn liikevaihdoksi vuonna 2021 arvioidaan noin 66 miljoonaa Ruotsin kruunua (tämän päivän valuuttakurssilla noin 6,4 miljoonaa euroa) ja vuonna 2022 ennusteen mukaan noin 79 miljoonaa Ruotsin kruunua. Kaupan toteutumisen jälkeen ELE jatkaa toimintaansa omalla nimellään ja sen henkilöstö nykyisissä tehtävissään.

Yrityskaupan toteutuessa kauppahinnan kiinteästä osuudesta 3,6 miljoonaa euroa (36 miljoonaa SEK) suoritetaan käteisvastikkeella ja 1,5 miljoonaa euroa (15 miljoonaa SEK) yhtiön uusilla osakkeilla. Kiinteän kauppahinnan lisäksi on sovittu myöhemmin maksettavista ehdollisista lisäkauppahinnoista, jotka määräytyvät ELEn vuosien 2022 ja 2023 tuloskehityksen perusteella.

”ELEn tuloskehitys on ollut koronanotkahduksen jälkeen positiivista ja tilauskanta on kasvanut voimakkaasti mahdollistaen monta uutta rekrytointia tänä syksynä ja myöhemmin. Aiempina vuosina ELEä rasittaneet suurehkot konsernikulut jäävät jatkossa pois, ja näin uskomme saavuttavamme keskipitkän aikavälin tavoitteemme myös ELEn osalta”, Solwersin hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas sanoo tiedotteessa.

Solwersin mukaan ELEn vankka osaaminen talosähkösuunnittelussa mahdollistaa ristiin myynnin Ruotsin projekteissa ja ELEn tulevaisuuden näkymät arvioidaan hyviksi.

Solwers listautui Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle kesäkuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Solwers kävi taas yritysostoksilla länsinaapurissa – kaupan myötä yhtiö laajenee sähkö- ja automaatiotekniikkaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat