Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen suhdanne jäähtymässä

Rakennusyritysten suhdannetilanne on Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n tuoreen suhdannebarometrin jäähtymässä, mutta tilanne on silti yhä keskimäärin normaalia parempi.

Kuva: Nina Susi

”Teollisuus jatkaa hyvää virettään ja kasvun kannalta suurin ongelmana on edelleen materiaalien saatavuus.  Toisaalta palveluissa etenkin rajoituksista kärsineillä aloilla on tullut entisestään lunta tupaan. Rakentamisessa asuntojen ennätystuotanto on kääntymässä alaspäin. Suhdanne on kokonaisuutena kypsymässä, vaikka alojen tilanteet vaihtelevatkin varsin paljon”, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo tiedotteessa.

Rakennusyritysten tämän hetken suhdannetilannetta kuvaava saldoluku on nyt painunut lukemaan +7, kun se oli vielä edellisessä barometrissä +23. Tulevaisuuden suhdannenäkymiä koskeva saldoluku on puolestaan painunut jo -6:een, kun edellisessä tiedustelussa se oli vielä saman verran plussan puolella.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen suhdanne jäähtymässä”

Viimeisimmät näkökulmat