Kokeile kuukausi maksutta

Mahdollinen sortumavaara – Soutustadion on asetettu käyttökieltoon

Helsingin Soutustadion on turvallisuussyistä asetettu käyttökieltoon. Stadionin katsomon päädyssä on isoja halkeamia, samoin seinissä. Katsomon lipan betonirakenteet näyttäisivät päällisin puolin olevan kunnossa. Se on kuitenkin harhaa. Vanhojen betonirakenteiden heikko kantavuus tuli ilmi jo 1990-luvun peruskorjauksessa.

Soutustadion on asetettu käyttökieltoon. Lipan vauriot eivät näy 1990-luvulla tehdyn ruiskubetonin alta. Välitön riski on ruiskubetonipalojen tippuminen katsomoon. Kantavien betonirakenteiden vetolujuuskin on heikko. Kuva Seppo Mölsä.

”Ruostuneet teräkset eivät ole näkyvissä pinnassa olevan paksun ruiskubetonikerroksen vuoksi.  Merkittävä osa rakenteiden raudoitteista on betonissa karbonatisoituneella alueella, ja kohteessa esiintyy yleisesti teräskorroosiovaurioita”, kuntotutkimuksista vastaava Jussa Perkkiö Rambollista sanoo.

Rakennukseen on tehty betonirakenteiden kuntotutkimus muun muassa poranäytteitä ottamalla. Niissä on havaittu alhaisia betonin vetolujuuksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mahdollinen sortumavaara – Soutustadion on asetettu käyttökieltoon”

Viimeisimmät näkökulmat