Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto: Lehdon työmaalla maksettu alipalkkaa – palkkoja jätetty myös maksamatta

Rakennusliitto on asettanut saartoon Lehto Asunnot oy:n urakoimalla työmaalla Helsingissä toimivan virolaisen Client Express oü:n.

Virolaisyritys on maksanut työntekijöilleen 9,00–10,00 euroa tunnilta tai 1500 euroa nettona kuukaudessa. Rakennusliitto luonnehtii tapausta "törkeäksi alipalkkaukseksi". Voimassa olevan työehtosopimuksen mukaan alimman palkkaryhmän eli aloittelevan työntekijän taulukkopalkka on 11,04 euroa tunnilta. Neljännen palkkaryhmän eli ammattilaisen tuntipalkka on taulukon mukaan 15,00 euroa.

Liiton mukaan palkkoja on myös jätetty kokonaan maksamatta eikä palkassa ole huomioitu muun muassa lomarahoja tai työajan lyhennyksestä ja arkipyhäkorvauksista maksettavaa erillistä palkanosaa. Myös päivittäisiä matkakustannusten korvauksia ja lähetettyjen työntekijöiden päivärahoja on jätetty maksamatta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto: Lehdon työmaalla maksettu alipalkkaa – palkkoja jätetty myös maksamatta”

Viimeisimmät näkökulmat