Kokeile kuukausi maksutta

Liikuntapaikat saivat miljoonapotin ministeriöltä

Eniten rahaa jaettiin opetus- ja kulttuurimininisteriössä päätettäviin, suuriin hankkeisiin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen 28,3 miljoonaa euroa.

Tiedotteen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäviin, kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin, myönnettiin tästä 18,7 miljoonaa euroa. Avustusta sai kaikkiaan 23 hanketta.

Aluehallintovirastoille osoitettiin 9,6 miljoonaa euroa edelleen myönnettäväksi niissä päätettäviin pienempiin liikuntapaikkahankkeisiin.

”Tavoitteena on erityisesti avustaa laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjaamista sekä niihin liittyvää varustamista. Näillä toimilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa suomalaisten liikkumistottumuksiin ja tällä tavoin kannustaa myös oman terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvat löytämään liikunnan ilon”, ministeri Honkonen sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät avustukset kohdennettiin ensisijaisesti perusliikuntapaikkoihin, lähinnä liikuntasaleihin ja uimahalleihin.

Suurimmat yksittäiset avustukset kohdistettiin uimahalleille ja liikuntahallin ja uimahallin sisältämään yhteishankkeeseen. Esimerkkinä voi mainita Uudenkaupungin uimahallin ja liikuntahallin yhteishankkeen, johon sijoittuu osana laajaa sivistys- ja hyvinvointikeskusta avustusta saavien liikuntatilojen lisäksi monenlaisia koulutus- ja varhaiskasvatustiloja, omatoimikirjasto sekä kulttuuri- ja nuorisotiloja.

Ministeri Honkonen toivoo, että aluehallintovirastojen myöntämät avustukset kohdennettaisiin erityisesti sellaisiin hankkeisiin, joilla kannustetaan nuoria ja lapsia liikkumaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikuntapaikat saivat miljoonapotin ministeriöltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat