Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistösijoittaja Investors Housen toimitusjohtaja: ”Olemme investoinneissa korostetun valikoivia”

Pörssilistatun kiinteistösijoitusyhtiö Investors Housen kassa pursuaa rahaa, mutta yhtiö kertoo katsoneensa aiheelliseksi olla vallitsevassa markkinatilanteessa hyvin selektiivinen investoinneissa ja odottavansa valuaatio-odotusten laskevan kiinnostavalle tasolle.

Toisen vuosineljänneksen tuloksestaan kertoneen konsernin käteisvarat vastasivat katsauskauden lopussa noin kolmasosaa yhtiön koko markkina-arvosta. Rahavaroja oli 10,6 miljoonaa euroa, kun markkina-arvo liikkui maanantaina iltapäivällä kello 13 jälkeen Helsingin pörssissä noin 34,4 miljoonassa eurossa. Suurten käteisvarojen taustalla on se, että emoyhtiö myi suuren osan liiketoiminnastaan vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä eikä ole vielä investoinut saamiaan varoja kuin osin. Näistä myynneistä kerrotaan tässä ja tässä uutisessa.

”Talven ja alkuvuoden aikana yhtiö on ajettu asemaan, jossa se voi sekä tarttua mahdollisuuksiin että varautua riskeihin. Meillä on noin markkina-arvoamme vastaava kyky investoida, mutta luemme kevättalvella muuttunutta toimintaympäristöä erityisellä huolella”, toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo tulostiedotteessa.

”Kävimme alkuvuodesta yhteensä noin 20 investointihankkeesta alustavia keskusteluja. Yksi niistä johti investointiin. Olemme kärsivällisiä ja investoinneissa korostetun valikoivia. Vahva tase ja likviditeetti antavat mahdollisuuden olla oikealla puolen pöytää, kun otollinen aika investoinneille koittaa.”

Se, että Investors House luopui suuresta osasta liiketoiminnoistaan viime vuonna, näkyi yhtiön liikevaihdossa ja tuloksessa kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Liikevaihto painui 1,86 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 2,49 miljoonasta ja tulos 0,42 miljoonaan euroon 0,72 miljoonasta. Operatiivinen tulos (Epra) kutistui 0,43 miljoonaan euroon 0,82 miljoonasta.

Investors House pitää ennallaan ohjeistuksensa koko kuluvan vuoden taloudellisesta kehityksestä. Yhtiö arvioi vuoden 2022 operatiivisen tuloksen olevan merkittävästi alhaisempi kuin vuonna 2021. Operatiivisen tuloksen lasku aiheutuu viime vuoden viimeisellä neljänneksellä toteutetuista merkittävistä asunto- ja toimistoportfolioiden myynneistä. Operatiivinen tulos laskee, kunnes kaupoista saadut varat on uudelleensijoitettu tuottavasti. Yhtiö näkee parhaat mahdollisuudet palvelu- ja kehitysliiketoiminnoissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistösijoittaja Investors Housen toimitusjohtaja: ”Olemme investoinneissa korostetun valikoivia””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat