Kokeile kuukausi maksutta

Investors House myi ulkomaiselle sijoittajalle asuntoja 15,5 miljoonalla eurolla

Investors House on 12. marraskuuta myynyt kolme asuntokohdetta ulkomaiselle sijoittajalle. Kohteiden velaton kauppahinta oli 15,5 miljoonaa euroa.

Myydyt kohteet ovat osa laajempaa noin 500 asunnon portfolion kauppaa, jossa Investors House on toiminut useamman omistajan asunnoista muodostuvan portfolion kokoajana ja myyjäpuolen pääneuvottelijana.

Investors Housen myymät kohteet sijaitsevat Espoossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Kohteissa on yhteensä 107 huoneistoa ja 7152 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa. Kohteista kaksi on valmistunut 1990-luvulla ja yksi 2010-luvun alussa.

Suhteessa huoneistojen yksittäismyyntihintojen mukaisiin käypiin arvoihin tukkukaupasta syntyy noin 0,9 miljoonan euron suuruinen negatiivinen arvonmuutos.

Investors House käyttää kaupasta saatavat varat lainojen lyhentämiseen sekä uusien liiketoimintojen kehittämiseen. Päätavoitteena on ennustettava kannattavuus, joka mahdollistaa vuosittain kasvavat osingot. Tavoitetta toteutetaan strategialla, jossa pääomaa allokoidaan kiinteistöalan arvoketjussa kulloinkin kiinnostavimmalla tavalla.

”Kauppa toteuttaa joka suhteessa vahvistettua strategiaamme. Olemme nyt tehdyllä kaupalla keventäneet pitkäaikaista kiinteistöomistustamme sekä vahvistaneet keväällä tehdyllä Juhola-kaupalla palveluliiketoimintaamme sekä syksyllä allekirjoitetulla Kukkula-kaupalla kehitystoimintaamme”, toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Investors House myi ulkomaiselle sijoittajalle asuntoja 15,5 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat