Kokeile kuukausi maksutta

Investors House ja kumppanit myyvät kiinteistökokonaisuuden yli 50 miljoonalla – Yhtiöltä positiivinen tulosvaroitus

Pörssilistattu kiinteistösijoitusyhtiö Investors House ja muut sijoittajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen myydä IVH Kampus ky:n kaikki osuudet Nyfosan suomalaiselle tytäryhtiölle.

Kaupan kohteena oleva kommandiittiyhtiömuotoinen vaihtoehtorahasto omistaa neljä toimitilakohdetta Jyväskylän ydinkeskustassa ja yhden kampuskokonaisuuden Lappeenrannassa. IVH Kampus ky:n velaton kauppahinta on 56,3 miljoonaa euroa.

IVH Kampus on ollut Investors Housen osakkuusyhtiö, ja se saa kauppahinnasta omistusosuutensa (48 %) mukaisen osuuden. Investors House on toiminut kaupassa aloitteellisena järjestäjänä.

Samassa yhteydessä Investors House on solminut ostajan kanssa määräaikaisen manageeraus-sopimuksen osaan kaupan kohteista.

Kauppa on tarkoitus toteuttaa vuoden 2021 viimeisen neljänneksen aikana. Kaupan myötä IVH Kampus ky -vaihtoehtorahaston toiminta päättyy.

Kauppahinta sekä kaupasta saatavat palkkiot ja transaktiokulut huomioon ottaen Investors House kirjaa viimeisen vuosineljänneksen tulokseensa noin 0,7 miljoonan euron suuruisen ja pääosin laskennalliseen arvonmuutokseen perustuvan verojen jälkeisen tappion.

Kaupan tuloksena Investors Houselle tuloutuu 48 prosentin osuuden myynnin, palkkioiden ja lainojen poismaksun jälkeen yhteensä noin 15 miljoonan euron nettomääräiset käteisvarat, mikä nostaa emoyhtiön käteisvarat noin 23 miljoonaan euroon.

”Kauppa toteuttaa syksyllä 2020 vahvistettua kiinteistökumppanistrategiaamme, jossa pyrimme vähentämään pitkäaikaisia kiinteistöomistuksia sekä lisäämään palveluliiketoiminnan ja kehitystoiminnan painoa. Strategialla tavoittelemme pääoman käytön tehokkuutta sekä sellaista kannattavuustasoa, joka mahdollistaa kasvavien osinkojen jatkumisen nykyisen kuuden peräkkäisen vuoden jälkeenkin”, Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo tiedotteessa.

Investors House on kuluvan vuoden aikana irtautunut asunto- ja toimistoportfolioista koti- ja kansainvälisten toimijoiden kanssa tehdyillä kaupoilla. Vastaavasti yhtiö on investoinut kevään Juhola-kaupalla kiinteistövarallisuudenhoidon palveluliiketoimintaan sekä Kukkula-investoinnilla kehityshankkeisiin Jyväskylässä.

”Vuoden 2021 aikana toteutettujen toimien tuloksena meillä on nyt tavoitellun kaltainen liiketoimintaportfolio sekä huomattavat käteisvarat tuleviin liiketoimintainvestointeihin.”

Investors House antoi myös positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi nyt vuoden 2021 operatiivisen tuloksensa olevan merkittävästi parempi kuin vuonna 2020, kun aiemmin yhtiö oli arvioinut tuloksensa olevan tänä vuonna vain parempi kuin vuonna 2020.

”Investors Housen kolmannen vuosineljänneksen 2021 operatiivinen tulos oli yhtiön toimintahistorian paras. Allekirjoitettu sopimus osakkuusyhtiömme IVH Kampus ky:n myynnistä toteutuu viimeisen vuosineljänneksen aikana ja pienentää loppuvuoden tuottoja. Samalla se tuo neljännelle kvartaalille kertaluonteisia palvelutoiminnan palkkioita. Kokonaisarviona ennakoimme operatiivisen tuloksemme kuluvana vuonna paranevan merkittävästi edellisvuoteen verrattuna”, Roininen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Investors House ja kumppanit myyvät kiinteistökokonaisuuden yli 50 miljoonalla – Yhtiöltä positiivinen tulosvaroitus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat