Kokeile kuukausi maksutta

Ruukki investoi sandwich-paneelien tuotantoon

Ruukki Construction toteuttaa yhden historiansa suurimmista investoinneista panostamalla noin 15 miljoonaa euroa sandwich-paneelituotantoon Pohjoismaissa.

SSAB:n tehdaskompleksi Borlängessä. Kuva: Henrik Hansson / SSAB

Ruotsin Borlängeen toteutettava uusi tuotantolinja on yhtiön ensimmäinen, joka valmistaa Skandinaviassa pohjoismaisten asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä PIR-ytimisiä (polyisosyanouranaatti) sandwich-paneeleja. Tuotanto alkaa vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

Tällä hetkellä kaikki Ruukin PIR-ytimiset sandwich-paneelit valmistetaan Puolan Obornikissa. Mineraalivillaytimisiä sandwich-paneeleja yhtiö valmistaa sekä Alajärvellä että Obornikissa.

Borlängeen rakennettava uusi tuotantolinja vahvistaa Ruukin kykyä palvella pohjoismaisia asiakkaita paikallisesti tarjoamalla heille oman tuotevalikoiman. Muutos tukee myös Ruukin kestävän kehityksen strategiaa tuomalla tuotantoa lähemmäs asiakkaita. Lyhemmät kuljetukset parantavat tuotteiden kilpailukykyä, ja samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Ruukki on sitoutunut tarjoamaan fossiilivapaita teräsrakennustuotteita vuoteen 2026 mennessä.

Investointi sisältää tuotantolaitteet ja teknologian sekä SSAB:n tiloissa sijaitsevan olemassa olevan kiinteistön peruskorjauksen. Projekti alkaa vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä, ja ensimmäisten asiakastoimitusten arvioidaan tapahtuvan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

Sandwich-paneeleita käytetään varastojen, logistiikkakeskusten, tuotantolaitosten, toimistojen ja kauppakeskusten ulko- ja sisäseinissä ja katoissa. PIR-ytimiset sandwich-paneelit sopivat erityisesti kylmävarastoihin, elintarvike- ja logistiikkahalleihin ja varastoihin.

Ruotsalainen SSAB osti Rautaruukin vuonna 2014, jolloin myös suomalaisyhtiön rakentamisyksikkö Ruukki Construction siirtyi ruotsalaiselle teräsjätille.

Juttua on täsmennetty 15.8. klo 9.30. Uusi tuotantolinja on Ruukille ensimmäinen, joka valmistaa Skandinaviassa PIR-ytimisiä sandwich-paneeleja. Muista yhtiöistä esimerkiksi Kingspanilla on ollut vuodesta 2017 lähtien Kankaanpäässä sandwich-seinä- ja kattopaneelien tuotantolinja. Tehtaalla valmistetaan muun muassa PIR-ytimisiä elementtejä. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruukki investoi sandwich-paneelien tuotantoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat