Kokeile kuukausi maksutta

Ahlsell ja Malkit yhdistyvät

Tekniseen tukkukauppaan keskittynyt Ahlsell ja kiinteistön ylläpidon tuotteisiin ja kiinteistöturvallisuuspalveluihin erikoistunut Malkit yhdistyvät.

Teknisen kaupan kasvuluvut ovat tänä vuonna kovat. Kuva: Liisa Takala

Ahlsell ostaa Malkitin koko osakekannan sen nykyisiltä omistajilta. Malkit palvelee asiakkaitaan pääkaupunkiseudulla ja Turussa sijaitsevien viiden noutomyymälän kautta. Valtakunnallisesti tuotteet ovat saatavilla asiakaspalvelun ja verkkokaupan kautta. Kiinteistöturvallisuuspalveluita tarjotaan Uudenmaan alueella.

Yhtiön asiakkaita ovat kiinteistöalan ammattilaiset, jotka huolehtivat kiinteistöistä niiden elinkaaren eri vaiheissa: kiinteistönomistajat, rakennusalan yritykset, kiinteistöpalveluyritykset, kaupungit ja kunnat sekä muut palvelu-, teollisuus- ja kaupan alan yritykset.

Malkitin liikevaihto oli 7,3 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja se työllistää 26 henkeä. Yrityskaupan toteuduttua Malkit jatkaa toimintaansa entiseen tapaan nykyisen henkilökunnan voimin, Ahlsell-konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä.

Malkitin ostolla Ahlsell vahvistaa kiinteistöjen ylläpidon ja huollon segmenttiään. Kauppa tuo yhtiöön täysin uutta osaamista muun muassa paloturvallisuus- ja väestönsuojien tuotteista sekä huoltopalveluista, kasvattaa asiakaskuntaa ja lisää toimipisteiden määrää pääkaupunkiseudulla.

Yrityskauppa toteuttaa myös Ahlsellin konsernitason strategiaa, jossa kannattavaa kasvua tavoitellaan aktiivisesti myös yritysostoin.

”Kiinteistöjen ylläpito ja huolto on meille strategisesti tärkeä kasvusegmentti. Malkitin ammattitaitoisen henkilöstön liittyminen Ahlselliin luo siten aivan uudenlaisia kasvumahdollisuuksia. Olemme erityisen vaikuttuneita Malkitin yrityskulttuurista, henkilöstön osaamisesta sekä yrityksen tavasta toimia,”, Ahlsellin toimitusjohtaja Tomi Gardemeister sanoo.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan marraskuun alussa.

LVI-tukkumyynti kasvaa nyt kohisten. Lue tästä lisää!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ahlsell ja Malkit yhdistyvät”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat