Kokeile kuukausi maksutta

LVI-tukkumyynti jatkoi kovaa kasvuaan loppuvuodesta 2021

LVI-tuotteiden tukkumyynnin arvo jatkoi kasvuaan myös loppuvuodesta ja kasvoi loka-joulukuun välisenä aikana peräti 15,9 prosenttia.

Talotekniikan tukkukaupalle ennustetaan hyvää vuotta 2022, sillä alkamassa on useita sairaalahankkeita.

Raaka-aineiden ja komponenttien hinnat ja saatavuus toivat mukaan omia haasteitaan, mutta koko vuoden kasvuprosentti oli 9,1 prosenttia vaikka tammi-maaliskuu alkoikin vaisusti.

Myynnin arvon noususta osan selittää voimakkaasti kohonneet raaka-aineiden ja komponenttien hinnat. Kasvua kertyi myös määrällisesti, sillä sekä uudis- että korjausrakentaminen olivat hyvässä vedossa. Etenkin keväästä saakka nähty asuntorakentamisen kasvu siivitti myös talotekniikkaa.

Teollisuuden rakentaminen näyttäisi myönnettyjen rakennuslupien perusteella lähtevän alkuvuonna kasvuun, ja lisäksi julkisella sektorilla on käynnistymässä uusia sairaalahankkeita.

Myös korjausrakentaminen on piristynyt ja sen odotetaan kasvavan. Talonrakentamisen luottamusindikaattorit ovatkin Rakennusteollisuus RT:n selvityksissä nyt hyvällä tasolla ja kasvun odotetaan jatkuvan kuluvana vuonna.

Kasvavat vaatimukset energiatehokkuuden, kestävän kehityksen ja turvallisen sisäympäristön osalta korostavat edelleen laadukkaan talotekniikan merkitystä.

Epävarmuutta rakentamiseen tuovat koronatilanteen kehitys ja rakennustuotteiden saatavuus. Myös rahoitusmarkkinoiden liikkeitä seurataan nyt tarkemmin.

”Tällä hetkellä näkymät ovat hyvät, joskin haasteena on tiettyjen komponenttien edelleen pitkät toimitusajat ja tietysti koronapandemia, joka tuntuu osaavan jatkuvasti yllättää. Hyvä ilmahygienia alkaa vihdoin olla myös virallisessa ohjeistuksessa ainakin ajoittain mukana. Sen parempi huomioiminen auttaisi tästä kurimuksesta ulospääsyä merkittävästi”, Taltekan toimitusjohtaja Ilkka Salo sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-tukkumyynti jatkoi kovaa kasvuaan loppuvuodesta 2021”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat