Kokeile kuukausi maksutta

Colliers teki yrityskaupat ja lisää markkinaosuuttaan Pohjoismaissa

Kiinteistökaupan neuvonantoon ja asiantuntijapalveluihin erikoistunut Colliers on ostanut enemmistön kiinteistökonsulttiyhtiö Pangea Property Partners -yhtiöstä.

Kuvituskuva. Kuva Mika Ranta / HS

Pangean osto täydentää Colliersin nykyisiä yksiköitä Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Pangean toiminnot sulautuvat Colliersin nykyiseen liiketoimintaan Ruotsissa. Norjaan Colliers perustaa uuden liiketoiminnan.

Kaupan astuttua voimaan Colliers perustaa Pohjoismaihin alueellisen organisaation, jossa työskentelee yli 550 ammattilaista Tanskasta, Suomesta, Norjasta ja Ruotsista. Heistä yli 80 työskentelee kiinteistökaupan neuvonannon asiantuntijatehtävissä.

Yhdistyvässä liiketoiminnassa Pangean osakkaista ja Colliersin Ruotsin johtoryhmästä tulee osakkeenomistajia Colliersin kumppanimallin mukaisesti. Kaupan ehtoja ei ole julkistettu.

Pangea on perustettu vuonna 2009 ja se on erikoistunut kiinteistökauppaan, rahoitusneuvonantoon sekä rahoitukseen. Sillä on toimistot Oslossa ja Tukholmassa.

Yrityskaupan ja sen mukana tuomien järjestelyiden jälkeen Colliersin Pohjoismaiden markkinaosuus nousee yli 27 prosenttiin. Arvio perustuu kansainvälisiin kiinteistösijoitus- ja kauppatilastotietoihin (RCA 2021).

”Colliersilla on Suomessa vankka jalansija. Pangean yritysosto vahvistaa Colliersin kiinteistökaupan neuvonannon osaamista Pohjoismaissa ja Suomessa”, Colliers Finlandin toimitusjohtaja Ari Vanhanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Colliers teki yrityskaupat ja lisää markkinaosuuttaan Pohjoismaissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat