Kokeile kuukausi maksutta

Energiatehokasta asuinaluetta puuhataan Mynämäelle

Rakennusten energiatehokkuus on maksimoitu tekoälyn avulla ja tarvittava energia tuotetaan itse. Suunnitelmien mukaan rakentamaan päästään ensi vuonna.

Model-X malliston pienin vaihtoehto on 45-neliöinen Mini, jossa on lisäksi 26 neliön suuruinen nukkumaparvi.

Mynämäelle suunnitellaan asuinaluetta, jonka kaikkien 32 asunnon ja Älykylätalon yhteenlaskettu lämmityskulu on alle 2000 euroa vuodessa. Kulut eivät ASV Arctic Smart Villagen tiedotteen mukaan ole riippuvaisia energiamarkkinoiden hintojen heilahduksista. Tiedotteessa kerrotaan, että lämmityskulujen pienuus on seurausta jokaisen osatekijän huomioinnista jo suunnitteluvaiheessa ja tekoälyavusteisesta suunnittelusta.

Arkkitehtitoimisto KJ-A:n ja Nomad Architectsin suunnittelemien Model-X talomallien e-luku on tiedotteen mukaan ainoastaan 38. Jos luvun kaksinkertaistaisi, se jäisi silti alle alimman kynnysrajan energialuokituksessa. Energiatehokkaat runkorakenteet, energiavirtojen optimointi ja alueen energiajärjestelmä mahdollistavat energiatehokkuuden.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Energiatehokasta asuinaluetta puuhataan Mynämäelle”

Viimeisimmät näkökulmat