Kokeile kuukausi maksutta

Kuopio jakoi kulttuuriympäristöpalkinnon

Arkkitehdit Davidsson Tarkelan suunnittelemalle Kuopion museon peruskorjaukselle on myönnetty Kuopion kaupungin kulttuuriympäristöpalkinto 2022.

Kuopion museon lisärakennus on näyttävä kokonaisuus. (Kuva: Marko Huttunen)

Joka kolmas vuosi hyvin toteutetusta kulttuuriympäristöteosta jaettavasta palkinnosta myöntää Kuopion kaupungin kulttuuriympäristötyöryhmä.

Hankkeelle luovutettiin samassa tilaisuudessa myös Kuopion kaupungin rakentamisen kivi 2021 -palkinto, jonka kaupunkikuvatyöryhmä myöntää joka kolmas vuosi merkittävästä arkkitehtuuriteosta.

Kuopion Museo valmistui vuonna 1907 ja siihen tehtiin rakennus- ja talotekniikan peruskorjaus. Peruskorjauksen yhteydessä parannettiin myös museon esteettömyyttä ja toiminnallisuutta sekä rakennettiin arkkitehtikilpailun perusteella valituksi tullut uudisosa ”Hila”. Peruskorjaus- ja laajennushankkeen työmaavaihe alkoi syksyllä 2018 ja päättyi kesällä 2020.

Hanke toteutettiin hybridiallianssina, jossa NCC toimi pääurakoitsijana. A-Insinöörit vastasi Kuopion Tilapalvelujen kumppanina hankkeen rakennuttamisesta, valvonnasta sekä kosteudenhallinnan koordinoinnista. LVIS-järjestelmistä vastasi Granlund Kuopio, rakennesuunnittelusta sekä akustiikka- ja valosuunnittelusta Sitowise, arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehdit Davidsson & Tarkela ja geosuunnittelusta Pöyry.

Lue tästä lisää mitä kaikkea peruskorjauksen yhteydessä löydettiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopio jakoi kulttuuriympäristöpalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat