Suomen kolmanneksi vanhimman museon korjauksessa on ollut monta yllätystä – ”On löytynyt kaikkea mahdollista”

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushanke on siirtynyt rakennusvaiheeseen. Tavoitteena on palauttaa jugend-tyylinen rakennus alkuperäiseen asuun ja päivittää talotekniikka tähän päivään. Uudisrakennus Hila yhdistää museon kirjastoon.

Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus. Kuva: Pentti Vänskä
Pääurakoitsija NCC:n rakennustyömaa on Suomen kolmanneksi vanhin museorakennus Helsingin Ateneumin (1887) ja Turun taidemuseon (1904) jälkeen. Vuonna 1907 valmistunut Kuopion museo on saanut ulkomuotoonsa kansallisromanttisia vaikutteita suomalaisista linnoista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen kolmanneksi vanhimman museon korjauksessa on ollut monta yllätystä – ”On löytynyt kaikkea mahdollista””

Viimeisimmät näkökulmat