Kuopion museo sai näyttävän laajennusosan – erikoinen leijuva uloke säväyttää

Kuopion arkkitehtuuririntamalla näkyy nyt todellista valoa. Siitä on kiittäminen kaupungin Safan kanssa järjestämää kutsukilpailua. Kuopion kulttuurihistoriallisen ja luonnontieteellisen museon uutta osaa käsittävän kilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Davidsson Tarkela oy, jonka erikoinen, kuin ilmaan nostettu ulokkeinen rakennusmassa kiinnittää kaikkien huomion.

 

Kuopion museon uudet tilat tulivat linnamaisen museorakennuksen ja kirjaston väliin. (Kuva: Wille Markkanen)
Arkkitehti J. V. Strömbergin suunnitteleman maamme vanhimpiin museorakennuksiin kuuluvan linnamaisen museorakennuksen (1907) ja arkkitehti Matti Hakalan suunnitteleman, valmistuessaan äärimmäisen nykyaikaisen kirjaston (1967) väliin toteutettu Kuopion museon uusi näyttelyrakennus ei taatusti jää keneltäkään huomaamatta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopion museo sai näyttävän laajennusosan – erikoinen leijuva uloke säväyttää”

Viimeisimmät näkökulmat