Kokeile kuukausi maksutta

Oulun uuden pääpoliisiaseman ja vankilan rakentaminen alkaa – kustannukset noin 130 miljoonaa

Oulun Ruskonselässä on aloitettu elokuussa uuden pääpoliisiaseman raivaus- ja maansiirtotyöt. Varsinaisten rakennustöiden on tarkoitus alkaa syksyllä 2022, ja rakennus valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Havainnekuva: Uki Arkkitehdit & Lukkaroinen Arkkitehdit

Samassa hankkeessa toteutetaan samalle tontille myös uusi vankila. Sen rakentaminen käynnistyy keväällä 2023, ja se valmistuu lokakuussa 2025. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa samalle tontille rakennettava poliisin ja vankilan yhteishanke. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 32000 bruttoneliötä.

Kärkihankeallianssimallilla toteutettavan hankkeen rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt ja rakennustöistä vastaa SRV. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 130 miljoonaa euroa, josta SRV:n sopimuksen arvo on noin 107 miljoonaa euroa. Hankekokonaisuuden pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavat Uki Arkkitehdit ja Lukkaroinen Arkkitehdit.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun uuden pääpoliisiaseman ja vankilan rakentaminen alkaa – kustannukset noin 130 miljoonaa”

Viimeisimmät näkökulmat