Kokeile kuukausi maksutta

Piste pitkälle prosessille Espoossa: Kaupunginteatteri Tapiolan kulttuurikeskuksen kylkeen

Kulttuurikeskuksen laajennuksen sekä kulttuuriaukion suunnittelee Arkkitehtitoimisto ALA, joka on suunnitellut muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n laajennuksen.

Laajennusosa on tarkoitus rakentaa Kulttuurikeskuksen länsipuolelle. Kustannusarvio on noin 60 miljoonaa euroa. (Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP)
Kuuntele juttu

Espoon Kaupunginteatteri on saamassa uudet tilat Tapiolan kulttuurikeskuksesta, jonka laajennusosaan rakennetaan teatteri ja harjoitussali tarvittavine oheistiloineen.

Espoon kulttuurikeskuksen laajennuksen hankesuunnitelma on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn. Uudet tilat korvaavat Espoon Kaupunginteatterin käytössä nykyisin olevan Revontulihallin.

Kulttuurikeskuksen laajennuksen sekä Kulttuuriaukion suunnittelee Arkkitehtitoimisto ALA, joka on suunnitellut muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n laajennuksen.

Laajennuksen rakentaminen voisi alkaa talvella 2024 ja uusi teatteri saataisiin käyttöön syyskaudella 2027. Nykyisen kulttuurikeskuksen toiminta turvataan laajennustyön aikana. Samalla uudistuu myös kulttuuriaukion ympäristö, jonne sijoitetaan toimisto- ja liiketilaa, palveluita ja asuntoja. Itse aukio halutaan vapauttaa kevyelle liikenteelle ja tapahtumille.

Alustavien laskelmien mukaan laajennusosan kustannusarvio on noin 60 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Piste pitkälle prosessille Espoossa: Kaupunginteatteri Tapiolan kulttuurikeskuksen kylkeen”

  1. Taitaa taas tulla isoja lippoja, ei niistä ole kenellekään mitään hyötyä.

    Erkki J. Anttila, Tekn.tri, kauppat.maist.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat