Kokeile kuukausi maksutta

Oulun Asemakeskuksen suunnittelukilpailu siirtyy uuteen vaiheeseen

Tavoitteena on sopia kiinteistökaupan esisopimus jo ensi vuoden alussa.

Senaatin Asema-alueet oy:n järjestämän Oulun Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ensimmäisen kilpailuvaiheen ehdotukset ovat vastaanotettu.

Kilpailun tuomaristo käynnistää kilpailuehdotusten vaiheittaisen arvioinnin marraskuun aikana. Sen jälkeen kilpailuehdotusten jättäneiden kanssa käydään jatkokeskustelut.

Tuomariston kanssa käytyjen keskustelujen ja annetun palautteen pohjalta kilpailijat toteuttavat päivitetyn kilpailuehdotuksen.

Toisen arviointikierroksen perusteella valitaan kilpailun voittaja ja solmitaan kiinteistökaupan esisopimus. Tavoitteena on saada esisopimus allekirjoitettua tammikuun 2023 aikana.

Kilpailun voittaneen suunnitelman tulee noudattaa asemakaavan muutoksen luonnosta kuitenkin niin, että toteuttamisen edellyttämät muutokset ovat mahdollisia. Mahdolliset poikkeamiset asemakaavan muutosluonnoksesta on perusteltava kilpailun materiaalissa.

Kilpailun tuomaristo koostuu Senaatin Asema-alueet oy:n, Oulun kaupungin ja Verstas Arkkitehdit oy:n edustajista.

Kilpailuehdotuksia arvioitaessa huomioidaan kilpailuehdotuksen arkkitehtuuri, taloudellinen ja tekninen toteutettavuus sekä toiminnallisuus. Näiden lisäksi laaditaan myös arvio kilpailuehdotusten kestävyystavoitteiden toteutumisesta.

Senaatin Asema-alueet on Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö, jonka tehtävänä on kehittää junaliikenteen asema-alueita 21 paikkakunnalla.

Kilpailun lisäksi alueella on parhaillaan käynnissä henkilöratapihan ja ratasuunnitelman laatiminen tutkimuksineen. Sen toteuttaa Väylävirasto.

Hankkeessa suunnitellaan muun muassa uusi välilaituri, nykyisen reunalaiturin jatkaminen, nykyisen välilaiturin korottaminen sekä autovaunujen lastauslaiturin siirto. Lisäksi parannetaan kulkuyhteyksiä laitureille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun Asemakeskuksen suunnittelukilpailu siirtyy uuteen vaiheeseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat