Kokeile kuukausi maksutta

Kirjalansalmen siltarakenteet tilataan Steel Groupilta

Teräsrakenne on hankekokonaisuuden suurimpia yksittäisiä alihankintoja ja myös Steel Groupille sen historian suurin yksittäinen suomalainen siltaprojekti.

 

Uusi siltakansi valetaan havainnekuvassa vihreällä näkyvän teräsrakenteen päälle. Suunnittelutyöt alkavat heti. käynnistyvät heti. Varsinaiset teräsosien valmistustyöt keskittyvät loppuvuoteen 2023 ja alkuvuoteen 2024. (Havainnekuva: Väylävirasto)

Mt180:llä Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimisen toteuttava allianssiurakka on valinnut Kirjalansalmen sillan teräsrakenteen toimittajaksi Steel Group Pohjanmaan.

Kirjalansalmen silta on vinoköysiosuudeltaan tyypiltään teräsbetonikantinen liittorakenteinen vinoköysisilta ja tulosillan osalta jännitetty jatkuva betoninen palkkisilta. Teräsrakenne on hankekokonaisuuden suurimpia yksittäisiä alihankintoja ja myös Steel Groupille sen historian suurin yksittäinen suomalainen siltaprojekti.

”Teräsrakenteen toimittaja on merkittävä Kirjalansalmen siltahankkeen kannalta. Aikataulullisesti se on sillan valmistumisen kannalta yksi kriittisimpiä kokonaisuuksia, jotta uusi silta valmistuu ajallaan vuoden 2025 lopussa. Laadukkaan toimituksen lisäksi korostuu kotimaisuus. Kotimainen konepaja valmistaa rakenteen kotimaisesta teräksestä”, sanoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Kirjalansalmen sillan teräsrakenteen työt käynnistyvät heti konepajasuunnittelulla. Varsinaiset teräsosien valmistustyöt keskittyvät loppuvuoteen 2023 ja alkuvuoteen 2024. Asennustyö Kirjalansalmen siltapaikalla valmistuu loppusyksyllä 2024, jonka jälkeen teräsrakenteen varaan valetaan vinoköysiosuuden siltakansi.

Siltahankkeiden kokonaiskustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. Hankkeiden allianssikumppanina on Kreate.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kirjalansalmen siltarakenteet tilataan Steel Groupilta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat