Kokeile kuukausi maksutta

Merituulesta on luvassa miljardiprojektit – Ilmatar sai tutkimusluvan uudelle merialueelle

Tutkimuslupa on myönnetty kahdelle alueelle Merenkurkun alueella merituulivoimaloita varten.

Merituulivoimala. Kuva: Sami Kero / HS

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt tuulivoimaa kehittävälle Ilmatar Offshorelle tutkimusluvan kahdelle alueelle. Toinen sijaitsee Pietarsaaresta noin 30 kilometrin etäisyydellä ja toinen Vaasasta noin 70 kilometrin etäisyydellä lounaaseen Suomen talousvyöhykkeellä. Alueet ovat laajuudeltaan yhteensä noin 700 neliökilometriä.

"Mielestämme pitäisi olla itsestään selvää ja lisäksi Suomen edun mukaista, että Suomen talousvyöhykealueilla operoivat kotimaiset toimijat. Ainoastaan tällä tavoin voidaan varmistaa pitkän aikavälin arvonkehitys ja yhteinen kehitystyö suomalaisen teollisuuden kanssa", Ilmattaren uusi toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Merituulesta on luvassa miljardiprojektit – Ilmatar sai tutkimusluvan uudelle merialueelle”

Viimeisimmät näkökulmat