Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimustulos Tampereelta: Infra-ala kaipaa johtajuutta ja yhteistä sopimista

Tutkimuspilotit ovat paljastaneet puutteita etenkin yhteistoiminnassa ja hankkeiden johtajuudessa. Suomesta puuttuu myös infra-alan digitalisaatiostrategia.

Myös kaupunkien pitäisi olla infrahankkeissa mukana omistajina koko elinkaaren ajan. Nyt veturi vaihtuu hankkeiden eri vaiheissa ja siilojen välinen yhteistyö on puutteellista, tutkimuksessa todetaan.

Tamperelaisen tutkimuskeskus Terran johtama, infra-alan tuottavuutta ja digiloikkaa edistävä kolmivuotinen ProDigial-tutkimusohjelma on edennyt loppusuoralle. Eri puolilla Suomea aloitetuista yhteensä 12 pilottihankkeesta yli puolet on päässyt maaliin jatulokset kertovat, että infra-ala kaipaa selkeää johtajuutta ja yhteistä sopimista.

Vuoden 2020 käynnistyneessä ohjelmassa kootaan tutkimustietoa neljään teemaan, joita ovat elinkaaren läpäisevä tieto, hankinta, toimintakulttuurin muutos ja tuottavuuden parantaminen. Pilotit käsittävät koko infrahankkeen elinkaaren.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimustulos Tampereelta: Infra-ala kaipaa johtajuutta ja yhteistä sopimista”

Viimeisimmät näkökulmat