Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Kalasataman tornitalon rakennusongelmat ovat menossa oikeuteen – korjauksiin voi upota SRV:ltä lähes kymmenen miljoonaa

Asukkaat ja SRV nostivat kanteet toisiaan vastaan.

Rakentamisen aikainen näkymä Majakan tornitalosta. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Majakka oli ensimmäinen Helsingin Kalasatamaan valmistunut tornitalo.

Vaikka 134-metrinen talo valmistui jo vuonna 2019, ei Helsingin rakennusvalvonta ole vieläkään hyväksynyt talon julkisivua. Muilta osin rakennusvalvonta on hyväksynyt talon.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin Kalasataman tornitalon rakennusongelmat ovat menossa oikeuteen – korjauksiin voi upota SRV:ltä lähes kymmenen miljoonaa”

  1. Asuntoyhtiöiden asukkaat heräävät selvittämään ostamansa yhtiön asioita asumisen aikaisin kokemuksin. Kovin inhimillinen, normaali toimintatapa. Olisi mielenkiintoista tietää olivatko osakkeiden ostajat toimimassa rakennusaikana? Kuinka moni palkkasi
    urakoitsijoiden töiden tarkkailijan, vai oliko osakkaat yhdessä ostamassa ammattitaitoista valvontaa? Grynderillähän on valvoja vai
    pitäisiko todeta( en tunne urakoitsijan kohteiden toteutusta ) ” valvoja ”. Kohdehan vaatii monipuolisen teknillisen valvonnan, joka yhdessä urakoitsijoiden kanssa selvittää toteutuksen rakennusosasuoritusta ennakkoon. Tällöin rakennuksen korkeus meren läheisyydessä asettaa kovat vaatimukset.
    Kerron kokemuksen grynderin valvojasta; Olin asiantuntijana ystäväperheen ostaessa asuntoa pääkaupungin alueelta. Vaadin, että grynderin valvoja tulee paikalle, hän tuli( nyt edesmennyt DI). Olimme ostokohteen huoneiston sisällä, kysyin valvojalta, ” Kenenkä ikkunavalmistajan ikkunoita tullaan käyttämään?” Hän ei ollut tietoinen toimittajasta, ikkunaasennus oli aloitettu! Kysyin, ” Missä portaassa on menossa kosteitten tilojen eristystyöt?” Valvoja ei muistanut asiaa, selvitin kohteen ja totesin, että käytössä tekijöillä oli markkinoiden yleisin, halpa vesieristysaine, betonipinnat olivat hiomatta. Lähdimme ulos, pihakannella oli menossa laajan käännetyn katon vesieristystyö, satoi vettä. Menin eristäjiä puhuttamaan, kuinka suoritatte eristystyötä vesisateessa? Työnjohto edellytti nyt työn soritusta, oli vastaus. Valvoja ei tullut paikalle, hän oli joka suhteessa välinpitämätön työn laadusta.

Viimeisimmät näkökulmat