Kokeile kuukausi maksutta

Käräjäoikeus: Laskutuspalvelua käyttäneet asbestipurkajat olivat työsuhteessa

Käräjäoikeuden mielestä työntekijät olivat sitoutuneet suorittamaan purkutyön vastaajayrityksen johdon ja valvonnan alaisena vastiketta vastaan. Näin ollen he olivat vastaajayhtiön työntekijöitä ja sen myötä myös  työturvallisuusvastuun piirissä.

Käräjäsaliin päätyneessä tapauksessa purkutyötä tehneiden asbestialtistumisen seurantamittauksia ei oltu hoidettu asianmukaisesti. Lisäksi alueelta löydettiin asbestia myös purkutöiden päätyttyä, jolloin omaa urakkaansa suorittamaan tulleet muun työnantajan työntekijät altistuivat. Kuva ei liity tapaukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut asbestipurkutyötä suorittaneen yhtiön toimitusjohtajan 40 päiväsakkoon purkutyössä esiin tulleiden laiminlyöntien takia.

Tapauksessa purkutyötä tehneiden asbestialtistumisen seurantamittauksia ei oltu hoidettu asianmukaisesti. Lisäksi alueelta löydettiin asbestia myös purkutöiden päätyttyä, jolloin omaa urakkaansa suorittamaan tulleet muun työnantajan työntekijät altistuivat.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käräjäoikeus: Laskutuspalvelua käyttäneet asbestipurkajat olivat työsuhteessa”

Viimeisimmät näkökulmat