Kokeile kuukausi maksutta

Rambollin Maija Jokelan filosofiana on luottaa ihmisiin – ”Irtisanominen tai yt-neuvotteluiden vetäminen on ollut aina todella vaikeaa”

Rambollin toimitusjohtaja Maija Jokela myöntää, että yhtiössä tehdyt organisaatiouudistukset eivät ole miellyttäneet kaikkia.

Syksyllä 2021 toimitusjohtajana aloittanut Maija Jokela on saanut hyvää tulosta aikaan Rambollissa. Kuva: Sanna Liimatainen

Rambollin organisaatiota on uudistettu erityisesti Kiinteistöt ja rakentaminen -toimialalla, jonka johtajana Annina Peisa aloitti työnsä viime vuoden elokuussa. Hänet tunnetaan sekä monipuolisesta rakennusalan kokemuksesta että muutosjohtamisesta. Jokela puolestaan aloitti yhtiön toimitusjohtajana syyskuussa 2021.

"Toimialan organisaatiota on virtaviivaistettu. Osa pesteistä on hävinnyt ja yksiköitä on yhdistetty tai rakennettu kokonaan uusia. Se tarkoittaa luonnollisesti uusia mahdollisuuksia. Joku on myös voinut todeta, että tämä ei ole enää minulle kiinnostavaa. Se on iso muutos", Jokela sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rambollin Maija Jokelan filosofiana on luottaa ihmisiin – ”Irtisanominen tai yt-neuvotteluiden vetäminen on ollut aina todella vaikeaa””

Viimeisimmät näkökulmat