Kokeile kuukausi maksutta

Aalto-yliopiston professori ottaa vahvasti kantaa puurakentamiseen – ”Suomessa rakennusteollisuus haluaa välttää riskejä”

Seppo Junnila ehdottaa hallitusohjelmaan kirjausta puurakentamisen merkittävästä lisäämisestä.

...Kuva: Stora Enso
Professori Seppo Junnilan mukaan puutuoteteollisuus ei ole ollut riittävän aktiivinen omassa kehittämisessään.

Aalto-yliopiston kiinteistöliiketoiminnan professori Seppo Junnilan mielestä puurakentamisen mahdollisuuksia ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ei ole hyödynnetty tarpeeksi.

"Uuteen hallitusohjelmaan tulisi saada kirjaus puurakentamisen merkittävästä lisäämisestä ja sen ilmastohyödyistä. Puurakentaminen tulee saada vihreän rahoituksen piiriin, koska se korvaa teräsbetonirakentamista, vähentää rakentamisen päästöjä ja pitkäkestoiset puutuotteet varastoivat hiiltä koko elinkaarensa ajan", hän sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Aalto-yliopiston professori ottaa vahvasti kantaa puurakentamiseen – ”Suomessa rakennusteollisuus haluaa välttää riskejä””

  1. Jos asunnonostaja väittää olevansa ilmastotietoinen, hän hyväksyy vain puurakennuksen kodikseen. Epäilemättä rakennuttajat ja rakennusliikkeet vastaisivat muuttuneeseen kysyntään. Jos rakennuttajat ja rakennusliikkeet väittävät olevansa ilmastotietoisia, he rakentavat vain puurakennuksia. Realiteetti on, että vain harva on oikeasti ilmastotietoinen.

Viimeisimmät näkökulmat