Kokeile kuukausi maksutta

Puurakentaminen on rakennusfysiikan vaikein alue, sillä kosteuskestävyys on puun heikkous

Rakennusfysiikan asiantuntija poimii usein suunnitelmista esiin virheet, jotka toteutuessaan voisivat romuttaa elinkaari- ja sisäilmatavoitteet. Hyvällä suunnitteluyhteistyöllä nämä riskit voidaan torjua jo hankkeen alkuvaiheessa, sanoo Swecon teknologiapäällikkö, diplomi-insinööri Teemu Vanha-Viitakoski. Erityisesti puurakentamisessa tarvitaan hyvää rakennusfysiikan osaamista, koska puu sietää huonosti kosteutta.

Teemu Vanha-Viitakoski johtaa Swecon rakennusfysiikan teknologiaryhmää. Pohdittavaa riittää kaikissa rakennusmateriaaleissa, mutta puu on ominaisuuksiensa puolesta ehkä haastavin. Tilannetta vaikeutttaa ilmastonmuutoksen tuoma kosteuslisä. Kuva Seppo Mölsä.

Teemu valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2014 Tampereen teknillisestä yliopistosta. Työskenneltyään diplomityöntekijänä ja myöhemmin korjauskohteiden suunnittelijana Vahasella Teemun kiinnostus rakennusfysiikkaan syveni. Hän koki, että siinä riittää jatkuvasti uutta opittavaa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puurakentaminen on rakennusfysiikan vaikein alue, sillä kosteuskestävyys on puun heikkous”

Viimeisimmät näkökulmat