Helsingissä Hämeentie 26 sijaitsevassa asunto oy Laaksolassa tehdään parhaillaan perusteellista ja laajaa linjasaneerausta. Kiinteistö saneerataan kauttaaltaan niin talotekniikan kuin osin vaipankin osalta.
Perusparannushankkeen – joka sisältää myös julkisivu-urakan – pääurakoitsijana toimii saneeraushankkeisiin erikoistunut Rakennus Numera. Se on puolestaan valinnut ilmanvaihtoaliurakoitsijaksi ilmanvaihtoratkaisuihin keskittyneen Cervin.
Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa
6 vastausta artikkeliin “Helsinkiläisessä taloyhtiössä vesikatolle asennetut vedonparantajat tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa”
Voisiko ajatella, että vedonparantajiin lisättäisiin vielä pieni sähkömoottori? Siten ilmanvaihto saataisiin toimimaan myös tyvenellä säällä. Vai pilaisiko tämä ”moottoriavusteinen IV” muutoin hyvän sisäilman?
Tällöin kyseessä olisi huippuimuri?
Niinhän se olisi. Mutta olisiko se uhka vai mahdollisuus? Ja jos se olisi uhka, olisin kovin kiinnostunut perusteluista.
Kyllä se varmaan olisi uhka – tuolloinhan ilmanvaihto toimisi aina eli ei olisi luonnollisen toimimaton ;D
Hyviä kommentteja, kiitos niistä. Vedonparantajilla on ainakin kaksi selkeää etua: ne ylipäätään parantavat painovoimaisen ilmanvaihdon toimivuutta tehostaen hormivaikutusta, mutta sen lisäksi ne toimivat ilman ulkoista voimanlähdettä tuulta lukuun ottamatta. Tämä helpottaa niiden asentamista ja käyttöönottoa.
Huippuimureilla voidaan taata tasaisempi ilmavirtaus, ja niitä voidaan ohjata erilaisilla parametreillä tai niiden käyttö voidaan ajastaa, mutta ne vaativat vähintään virransyötön. Kaikkien etu joka tapauksessa on, ja asumisterveyttä sekä -viihtyvyyttä parantaa, kun saadaan ilmanvaihto toimivammaksi, on siihen käytetty keino tai tekniikka mikä tahansa.
Kokemusta on: mitättömän ilmanvaihdon takia vedonparantajat on uudessakin kerrostalossa jouduttu vaihtamaan huippuimureiksi.