Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiläisessä taloyhtiössä vesikatolle asennetut vedonparantajat tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa

Painovoimaisesta ilmanvaihdosta voidaan olla monta mieltä, mutta ei sekään toimi ikuisesti ilman saneeraustoimia. Helsingissä Hämeentiellä sijaitsevassa taloyhtiössä tehdään perusteellista linjasaneerausta julkisivuremontin yhteydessä.

Cervin yksikön päällikkö Tuomas Välinen esittelee vedonparantajan toimintaa. Kuva: Jussi Helttunen

Helsingissä Hämeentie 26 sijaitsevassa asunto oy Laaksolassa tehdään parhaillaan perusteellista ja laajaa linjasaneerausta. Kiinteistö saneerataan kauttaaltaan niin talotekniikan kuin osin vaipankin osalta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Helsinkiläisessä taloyhtiössä vesikatolle asennetut vedonparantajat tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa”

 1. Voisiko ajatella, että vedonparantajiin lisättäisiin vielä pieni sähkömoottori? Siten ilmanvaihto saataisiin toimimaan myös tyvenellä säällä. Vai pilaisiko tämä ”moottoriavusteinen IV” muutoin hyvän sisäilman?

  1. Tällöin kyseessä olisi huippuimuri?

   1. Niinhän se olisi. Mutta olisiko se uhka vai mahdollisuus? Ja jos se olisi uhka, olisin kovin kiinnostunut perusteluista.

    1. Kyllä se varmaan olisi uhka – tuolloinhan ilmanvaihto toimisi aina eli ei olisi luonnollisen toimimaton ;D

 2. Hyviä kommentteja, kiitos niistä. Vedonparantajilla on ainakin kaksi selkeää etua: ne ylipäätään parantavat painovoimaisen ilmanvaihdon toimivuutta tehostaen hormivaikutusta, mutta sen lisäksi ne toimivat ilman ulkoista voimanlähdettä tuulta lukuun ottamatta. Tämä helpottaa niiden asentamista ja käyttöönottoa.

  Huippuimureilla voidaan taata tasaisempi ilmavirtaus, ja niitä voidaan ohjata erilaisilla parametreillä tai niiden käyttö voidaan ajastaa, mutta ne vaativat vähintään virransyötön. Kaikkien etu joka tapauksessa on, ja asumisterveyttä sekä -viihtyvyyttä parantaa, kun saadaan ilmanvaihto toimivammaksi, on siihen käytetty keino tai tekniikka mikä tahansa.

 3. Kokemusta on: mitättömän ilmanvaihdon takia vedonparantajat on uudessakin kerrostalossa jouduttu vaihtamaan huippuimureiksi.

Viimeisimmät näkökulmat