Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti laittaa Oulun vankilan myyntiin – tavoitteena asuntorakentamisen mahdollistava kaava

Oulun vankilan alue vapautuu vuonna 2025, kun vankila muuttaa uusiin tiloihin.

Oulun vankila-alueella on vankilan lisäksi useita muita rakennuksia. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt alkaa valmistella Oulun keskustan kupeessa Myllytullissa sijaitsevan vankilan myyntiä. Samalla käynnistyy asemakaavamuutos, jossa paitsi määritellään rakennuksen tuleva käyttö, myös todennäköisesti mahdollisestaan asuntorakentaminen alueella.

”Tavoitteenamme on etsiä ensi vuonna asemakaavaluonnosvaiheen jälkeen tuleva omistaja ainakin alueen näyttävimmälle vuonna 1885 valmistuneelle punatiiliselle vankilarakennukselle. Todennäköisesti samalla laitetaan myyntiin myös täydennysrakennusoikeutta", sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Laura Schrey tiedotteessa

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti laittaa Oulun vankilan myyntiin – tavoitteena asuntorakentamisen mahdollistava kaava”

Viimeisimmät näkökulmat