Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Helsinkiin päiväkodin 10 miljoonalla eurolla

Kaupunki vuokraa tilat Hemsöltä. Päiväkodin julkisivu tehdään puusta.

Havainnekuva Kirsikkapuiston päiväkodista: Arkkitehdit Frondelius Keppo Salmenperä

NCC ja yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö ovat allekirjoittaneet sopimuksen päiväkodin rakentamisesta Helsingin Herttoniemeen. Uudisrakennukseen tulee tilat noin 220 lapselle. Helsingin kaupunki vuokraa tilat Hemsöltä 25 vuoden vuokrasopimuksella.

Roihuvuoren Kirsikkapuiston välittömään läheisyyteen rakentuva 2 500 bruttoneliömetrin uudisrakennus tarjoaa tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle. Uusi rakennus korvaa samalla päiväkoti Daghemmet Killingenin nykyiset, peruskorjauksen tarpeessa olevat tilat. Lisäksi alueelle saadaan kokonaan uusi 161-paikkainen päiväkoti suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

Päiväkodin julkisivu tehdään puusta, ja rakennukseen tulee myös viherkatto. Uudisrakennuksessa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikalla tuotettua energiaa. Vähintään 90 prosenttia rakennuksen vuotuisesta lämmitysenergiantarpeesta tuotetaan maalämpöpumpuilla.Tontilla on syksyn ajan toteutettu rakennuspaikan valmistelu- ja maanrakennustöitä. Hankkeella on rakennuslupa ja uusien tilojen rakentaminen alkaa tammikuussa.

NCC:n projektinjohtourakkana toteuttama hanke valmistuu kesällä 2025.

Rakennushankkeen arvo NCC:lle on noin 10 miljoonaa euroa. Hanke on kirjattu liiketoiminta-alue NCC Building Nordicsin vuoden 2023 neljännen kvartaalin tilauskantaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Helsinkiin päiväkodin 10 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat