Kokeile kuukausi maksutta

10 miljoonan euron urakka Espoossa löysi tekijänsä

GRK valittiin tekemään Espoon kaupunkiradan sähkörata- ja vahvavirtatyöt.

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. Kuva: GRK

GRK on valittu toteuttamaan Espoon kaupunkiradan sähkörata- ja vahvavirtatöitä. Urakan arvo on yli 10 miljoonaa euroa. Kaupunkirata-hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille nykyisten raiteiden lisäksi.

Espoon kaupunkirata on osa pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä, samoin kuin Helsinki–Turku nopean junayhteyden ensimmäinen vaihe.

GRK allekirjoitti kaupunkiradan sähkörata- ja vahvavirtatöitä koskevan sopimuksen Väyläviraston kanssa viime viikolla. Rakennustyöt Espoon kaupunkiradalla alkavat helmikuussa suunnittelulla ja valmistelevilla töillä. Varsinainen rakentaminen alkaa huhtikuussa 2024.

Projekti kestää vuoden 2028 alkupuoliskolle saakka.

GRK:n urakkaan kuuluvat muun muassa sähköradan rakentamistyöt, syöttö- ja paalujohtojen kaapeloinnit, vaihteiden vaihteenlämmitysten ja valaistuksen rakentaminen, sähköradan kaukokäytön muutostyöt sekä radalle käyttöön jäävien ajojohtimien mittaus ja säätö.

”Infrarakentamisen tarve on suuri etenkin kasvukeskuksissa ja raideinvestoinnit etenevät monessa kaupungissa. Olemmekin onnistuneet kasvattamaan rataliiketoiminnan liikevaihtoa ja kannattavuutta vaikeassa markkinatilanteessa. Espoon kaupunkiradan urakat tuovat tärkeän lisän koko GRK-konsernin tilauskantaan, joka oli vuoden 2023 lopussa noin 550 miljoonaa euroa”, rataliiketoiminnan johtaja Mikko Nyhä GRK:lta sanoo.

Sähkörata- ja vahvavirtaurakkaa tehdään koko hankealueella, eli Leppävaaran ja Kauklahden välillä.

Espoon kaupunkirata on valtion, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteisrahoitteinen hanke. Tilaajana toimii Väylävirasto. Kustannusarvio on noin 330 miljoonaa euroa, joka jakautuu puoliksi valtion ja kaupunkien kesken.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “10 miljoonan euron urakka Espoossa löysi tekijänsä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat