Kokeile kuukausi maksutta

Mikkeliin yli 20 miljoonan euron betonitehdasinvestointi

Uusi tehdas mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden tekemisen vähähiilisestä betonista.

Arkistokuva. Kuva: Liisa Takala

SBS Betoni oy rakentaa Mikkeliin uuden betonielementtitehtaan, jossa valmistetaan erilaisia jännebetonielementtejä. Tehdas rakennetaan yhtiön nykyisen kiertomuottitehtaan viereen kaupungin keskustan lounaispuolelle Tikkalaan.

Uudessa tehtaassa tullaan valmistamaan elementtejä erityisesti laajarunkoisiin toimitila- ja teollisuusrakennuksiin. Uuden tehtaan betonirakenteista suurin osa valmistetaan vähähiilisellä betonilla. Sama betoni on ollut käytössä myös kiertomuottitehtaan tuotannossa, ja uusi tehdas mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden tekemisen vähähiilisestä betonista.

Ylen mukaan tehdasinvestoinnin arvo on yli 20 miljoonaa euroa. Ely-keskus on myöntänyt hankkeelle kehittämisavustusta yli viisi miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkeliin yli 20 miljoonan euron betonitehdasinvestointi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat